Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man uppgraderar ett dieselavgassystem

A diesel avgassystemet är avsett att avlägsna utsläpp från en dieselmotor, vilket skiljer sig från en bensinmotor på flera sätt. Den största är att dieselmotorer inte har tändstift: Dieselbränslet självantänder i motorn snarare än att behöva en gnista för att tända. En diesel avgassystemet liknar en bensin avgassystemet layout, men detaljerna skiljer sig något och kräver uppmärksamhet när du uppgradera den. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Skruvmejsel
mutterdragare
hylsnycklar
Svetspistol
bungee rep
Gummi galgar
Lödning järn


Visa fler instruktioner
1

höja fordonet upp på en domkraft eller hydraulisk hiss så att du kan uppgradera dieselavgassystem säkert.
2

Leta turbon i motorn och ta bandklämman ansluter den till stupröret med en skruvmejsel.
3

Koppla stupröret från transmissionen och ljuddämparen med ett svetsaggregat eller helt enkelt genom att ta bort de bärande bultar, beroende på fordonet.
4

loss ljuddämparen och katalysatorn vid behov. Inte varje avgassystemet uppgraderingen kräver det, men om en ny ljuddämpare eller omvandlare är inblandade, ska de gamla tas bort. Du kan antingen använda en blåslampa eller nycklar för att ta bort skruvarna, beroende på hur de är säkrade.
5

Installera den nya stuprör på plats, men dra inte åt den på plats ännu. Du vill att det kopplas till turbon ordentligt, men löst nog du kan justera sin placering när andra delar av diesel avgassystemet har monterats. Du kan använda ett bungee rep eller galgar gummi för att göra detta om stupröret inte annat satt upp för det.
6

Installera den nya ljuddämparen och /eller katalysator, om så är lämpligt. Liksom stupröret, vill du halsdukar och katalysatorer som ska monteras på plats, men inte åtdragen eller svetsas på plats tills du har anpassat dem ordentligt med resten av diesel avgassystemet.
7

Anslut raka rör mellan ljuddämparen och stuprör, klämma in den på plats men ändå hålla den löst nog för att justera. Du kan behöva justera storleken på röret för att passa rätt avstånd mellan stuprör och ljuddämparen.
8

Fäst byglar och klämmor till diesel avgassystemet, kontroll för att se till att var och en är inriktad och passar där den ska.
9

Anslut avgasröret bakom ljuddämparen, lämnar den monterad på plats men löst fäst, som med resten av diesel avgassystemet.

10

Kontrollera inriktningen och avslut av varje komponent i avgassystemet, med början i stuprör och flyttar tillbaka mot avgasröret. Vid varje steg, kan du dra åt klämmorna eller svetsa tätningarna för respektive delar, flyttar steg för steg igenom varje del av systemet.
11

Dra åt klämman mellan stuprör och turbo, vilket bör slutföra uppgraderingen.
12

Kontrollera systemet för läckor eller luckor. Du kanske vill starta motorn och kontrollera om avgasutsläppen framväxande där de inte borde. Du kan täta eventuella läckor med en lödkolv.
13

Sänk bil utanför hissen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70234.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.