Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man gör en Straight Through ljuddämpare

Den rakt igenom ljuddämparen innefattar ett perforerat rör design som gör avgaserna expandera tyst. För rakt igenom avgaser regeln är desto större kan det tystare ljuddämparen, och de anses ha den bästa flödet utformningen av de flesta moderna ljuddämpare typer. Syftet med en ljuddämpare i stater utan årliga utsläpp certifieringar på fordonen är brusreducering. Installera en rakt igenom ljuddämparen kan minska buller och kan lösas med mest kunniga bilentusiaster. Rätt verktyg kommer att göra skillnad med det här jobbet. Saker du behöver
ljuddämpare
Pre-ljuddämpare
Dorn böjar
Shop cutter såsom ett hjul cutter för rör
Avgassystem Welder
galgar
Visa fler instruktioner
1

Köp ljuddämparen och pre-ljuddämpare i rätt storlek för din bil. Köp på spindelaxeln böjar, eller stålrör för rören, från samma eller en annan leverantör. Se till att få nya avgassystem hängare för systemet.
2

Lyft bilen på en bil lyftanordning. Använda pallbockar är ett alternativ, men kommer att göra arbete och svetsning under bilen nästan omöjligt. Om du tar med detta projekt är det lämpligt att du antingen har tillgång till eller äger utrustning för att göra jobbet på rätt sätt. När bilen lyfts undersöka befintliga avgassystemet för lokalisering av avgassystem hängare fästen. Lägg ut det nya systemet, som noterar de böjer du behöver använda för att tillgodose de olika mekanik avgassystemet behöver kjol. Addera 3

Ta det befintliga systemet. Spraya några klämmor och hängare med silikonfett för att lossa rost eller smuts innan lossa klämmorna. Lossa rören från katalysatorn, men inte störa eller ta bort den. Denna del av systemet måste förbli intakt, och urholka det eller ta bort det kan faktiskt hämma prestandan på din bil. Byt ut alla galgar eller klämmor som är skadade vid denna tidpunkt.
4

Skär avsnitten dornen böj för ditt system. Testa montera sektionerna genom att placera dem på den plats under bilen de kommer att monteras. Trimma och justera efter behov.
5

häftsvets ihop bitarna. Kontrollera igen för passform och vara säker på att allt är rätt placerad innan svetsning ihop bitarna permanent och fästa galgar. Om systemet är i rostfritt stål kan du lämna den ensam, men om det är aluminium eller vanligt stål, måla med värmebeständig färg skapas för avgassystem för att hålla ytan från tidig korrosion.
6

sömsvets rörsektionema och ljuddämpare ihop och montera på fordonet, svetsning på plats. Säkra alla galgar och klämmor. Starta fordonet och testa systemet för mottryck och flöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70580.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.