Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar Katalysator på en 2004 Chevy TrailBlazer

Den 2004 Chevy Trailblazer basmodellen kom med en 4,2-liters inline sex-cylindrig motor och en fyrväxlad automatlåda. Din katalysatorn ligger mellan grenröret och ljuddämparen. En felaktig katalysator kan leda till sämre prestanda och högre utsläppsnivåer som kommer att leda till att du missar ett utsläpp test. Byta din katalysatorn är en enkel uppgift, men växellådsfästet måste tas bort på grund av längden på katalysatorn församling. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2 set) katalog Syresensor socket
gasolbrännare
Penetrerande olja
Små block av trä
Socket set
Ratchet
Ny front katalysator packning
Ny bakre katalysator packning
Stålborste
Koppar antikärvmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonets front i luften med en domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar. Sänk bilen tills den vilar säkert på pallbockar. Låt motorn och avgassystemet svalna helt innan du fortsätter.
2

Position själv under bilen så att du tydligt kan se katalysatorn och dess anslutning till grenröret. Lokalisera främre lambdasond som är placerad precis efter den första flänsen och koppla ur pigtail från ledningsnätet. Följ katalysatorn rörsystemet efter omvandlaren för att hitta den bakre syresensorn. Koppla loss den bakre pigtail syresensorn från ledningsnätet.
3

Placera syresensorn uttaget över främre syresensorn så att grisen svansen sträcker sig genom den slitsade delen av sockeln. Vrid sensorn moturs med en spärr för att ta bort sensorn från avgaserna. Applicera värme med en gasolbrännare runt basen av sensorn, om det är svårt att ta bort. Upprepa för den bakre syresensorn och etikett var och en i enlighet därmed. De är inte utbytbara och måste installeras i samma position
4

Placera en pallbock på baksidan och en under framsidan av omvandlaren montering, och höja dem tills de får kontakt med konvertoraggregatet. Ta bort muttrarna som fäster konvertoraggregatet till grenröret med en spärr och uttag. Ta bort muttrarna som fäster konvertoraggregatet till den bakre ljuddämparen röret.
5

Placera en domkraft under växellådan och placera en liten träbit på jack armen. Höj domkraften tills träet kommer i kontakt med fallet av överföringen, men tillämpar inte någon uppåtriktad kraft. Undersök transmissionsstödet som löper mellan de två rambalkar för att hitta de två hålen center tillgång. Ta bort skruvarna som håller växellådsfästet till transmissionsstödet med en hylsa och spärrskaft.
6

Ta bort skruvarna som håller fast transmissionsstödet till ramen skenor. Sänk överföringshastigheten stöd från fordonet och ställ den åt sidan. Ta bort skruvarna som håller växellådsfästet till basen av transmissionen. Ta bort katalysatorn och växellådsfästet från under fordonet.
7

Bänd gummi galgar från den gamla katalysatorn församling med ett spett och ställ dem åt sidan. Ställ överföringen montera åt sidan, med de bifogade gummi galgar.
Installation
8

Undersök gummi galgar för eventuella skador eller slitage och byt ut vid behov. Installera växellådsfästet, med gummit fäst upphängningskonsolen, till transmissionen. Montera fästbultarna och dra åt till 48 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Ställ katalysatorn montering på pallbockar så att flänsar i båda ändar möta upp med grenröret och ljuddämparen montering. Lyft katalysator montering som behövs och installera gummi galgar på växellådsfästet till metall byglar på konvertoraggregatet.
10

Lyft transmissionsstödet på plats mellan rambalkarna och montera fästbultar . Installera växellådsfästet till nötter transmissionsstöd genom tillgång hålen och dra åt till 35 foot-pounds.
11

Montera en ny packning på framsidan och baksidan av konvertoraggregatet. Skjut konvertoraggregatet bakre fläns över pinnbultarna för ljuddämparen röret. Montera det bakre fästet nötter handkraft. Montera främre omvandlaren flänsen till grenröret och installera monteringsmuttrarna handkraft. Dra åt fästskruvarna för båda flänsarna ett varv i taget tills de är åtdragna till 33 foot-pounds.
12

Avlägsna domkraften från under konvertoraggregatet. Rengör gängorna syresensorn med en stålborste och applicera koppar anti-gripa på gängorna. Installera båda lambdasonderna till konvertoraggregatet med handkraft. Dra åt båda sensorerna till 30 foot-pounds med en momentnyckel och syresensor uttag. Plugga flätor syresensorn till respektive kontakt kablaget.
13

Lyft fordonets front av domkraften står och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort ordet jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70701.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.