Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Byt Sequoia syresensorer

Syresensorer mäter mängden syre i bilens bränslesystem när den betraktas i samband med andra komponenter. Sensorerna är i avgassystemet och möjliggöra elektronisk bränsleinsprutning och avgasrening att existera. Sensorn skickar information om koncentrationen av syre i avgasutsläppen och signalen kommer att utlösa en justering för extra syre eller extra bränsle. Bibehållande av arbetsförmågan syresensorerna är viktigt inte bara till bilens hälsa utan också hälsan av miljön. Saker du behöver
jackstands
Skruvmejsel
lämplig storlek spärrnyckel eller skiftnyckel
antikärvningsmedel
Syresensor
Syresensor mutter
Syresensor packning

Visa fler instruktioner
Upstream syresensor
1

Slå på bilen och köra i en till två minuter för att expandera avgasrören nog för enklare borttagning av sensorn. Lokalisera uppströms syresensorn på den främre änden av avgasröret bakom grenröret fläns och nära katalysatorn. Om fordonet har en V8, kommer sensorn placeras på den bakre änden av grenröret nära flänsen för avgasröret. Koppla den elektriska kontakten från sensorn
2

. Ta bort sensorn monteringsmuttrarna med en lämpligt dimensionerad skiftnyckel eller spärrnyckel. Slutligen, ta bort sensorn och packningen. Kasta sensorn, packning och mutter.
3

Ansök antikärvningsmedel på gängorna på den nya sensorn. Med den nya packningen, byt sensorn försiktigt så att inte förorena och skada ytan med smuts eller fett. Dra åt sensorn på plats med hjälp av ersättare muttern.
Syresensorn nedströms
4

Lokalisera nedströms syresensorn bakom bakre katalysator (för alla 2001 och senare modell) eller bakom enda katalysator (till 2000 modeller) i avgasrören. Om bilen är utrustad med en V8, kommer sensorn att vara uppströms omvandlaren i varje avgasröret.
5

Koppla den elektriska kontakten från sensorn. Ta bort sensorn monteringsmuttrarna med en lämpligt dimensionerad skiftnyckel eller spärrnyckel. Om fordonet har en värmesköld, ta bort det också. Slutligen, ta bort sensorn och packningen. Kassera sensorn, packning och mutter.
6

Applicera antikärvningsmedel på gängorna på den nya sensorn. Med den nya packningen, byt sensorn försiktigt så att inte förorena och skada ytan med smuts eller fett. Dra åt sensorn på plats med hjälp av ersättare muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70426.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.