Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar ett avgasrör

avgasgrenröret fästen till avgassidan på topplocket i bilen, ansluta till avgasrör (slutrör). Kontrollera det regelbundet för att säkerställa sluter tätt och grenröret är fri från sprickor. Medan grenrör normalt inte ändras, kan du behöva ändra det om sprickor uppstår. Saker du behöver
gemensam uppsättning skiftnycklar och uttag
insug /avgas packning
Visa fler instruktioner
ändra ditt eget avgasrör
1

Hitta din avgasrör, som skiljer sig i läge beroende på året, märke och modell av din bil. Det är oftast placerad under insugningsröret..
2

Cool bilen ned helt Bultarna kan gå sönder om bilen är inte coolt.
3

Bestäm om du kommer att behöva för att palla upp bilen. Beroende på placeringen av avgasgrenrör, kanske du behöver ha tillgång till undersidan av bilen för att ändra det. Annars måste du ta bort flera motorkomponenter bara för att få till bultarna.
4

Demontera bultarna kring avgasgrenröret. Det kommer att finnas åtminstone några som ansluter den till motorblocket. Du kanske också måste ta bort insugningsröret, vilket innebär att bultarna för att ansluta det till blocket också måste tas bort.
5

Dra grenröret ut, som många kräver en viss kraft. Sätt det nya grenröret in genom att vända stegen.
Har ditt avgasrör Ändrad
6

Titta in reparera grenröret istället för att ändra det. Kostnaden för att ersätta en packning brukar sluta upp att vara mycket mindre än att ersätta en hel del.
7

Tala med din mekaniker om att ersätta din grenröret med ett lager eller eftermarknaden delar. Ett lager grenrör skulle vara billigast, men att lägga en eftermarknad del kan förbättra dina prestationer.
8

Arbeta med din mekaniker när du ändrar ditt avgassystem. Inte alla eftermarknaden avgasgrenrör passar din chassi, men ännu viktigare, kommer du vill att turbon ska monteras i rätt läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70226.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.