Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ta bort en Katalysator på en 1998 Blazer

Om katalysatorn på din 1998 Chevy Blazer är defekt eller har skador på fallet, kan ersätta det vara nödvändigt. Omvandlaren är placerad under den främre tvärbalken, i området under förarsätet. Den använder flänsar i båda ändar för att fästa den till resten av avgassystemet och hus en av de syresensorer i kroppen hos omvandlaren. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
Ratchet
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höj framför din Blazer med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja lastbilen medan du arbetar under den. Sänk domkraften och ta bort det från under lastbilen.
2

Placera dig själv under passagerarsidan av Blazer och lokalisera katalysatorn i avgassystemet. Hitta O2 sensorn på förarsidan av fallet och följa trådarna från toppen av sensorn till kabelnätet kontakten.
3

Lossa låsspärren på kabelnätet anslutning, därefter separera de två halvorna av anslutningsdonet. Placera en O2-sensor uttaget på sensorn kroppen och vrid den moturs med en spärr. Ta bort sensorn och ställ den åt sidan för återanvändning senare.
4

Flytta till den bakre delen av omvandlaren och ta bort skruvarna från flänsen med en hylsa och spärrskaft. Dra avgasröret loss från omvandlaren och skjut den åt sidan.
5

Leta flänsen på framsidan av katalysatorn. Avlägsna bultarna med en socket och ratchet, därefter separera omvandlaren från avgasröret
6

Lokalisera gummi isolator som stöder omvandlaren,. Skjut den av monteringstapp på ramen, sedan lägre omvandlaren ner och ut ur avgassystemet. Skjut katalysatorn ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70493.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.