Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Var är TPS på en Chevrolet Venture ?

Den gasspjällssensorns , eller TPS , övervakar positionen för gasspjället . De TPS är en potentiometer som skickar en elektrisk signal till drivlinan styrmodulen . PCM använder denna information för att justera bränsle /luftblandningar . En felaktig TPS kommer att orsaka oberäkneligt tomgång eftersom det skickar fel information till PCM . Att hitta TPS

TPS ligger på slutet av spjällaxeln på spjällhuset . För att hitta den spjällhuset se till vänster av luftintagskåpan . Luftintagskåpan har namnet på motorn om det , till exempel kan det stå " 3400 SFI " i stora bokstäver . Spjällhuset är precis till vänster om luckan och stäng till brandväggen . TPS är ett litet svart elektrisk enhet monterad precis bredvid Luftintaget .
Funktion hos TPS

TPS sänder olika spänningar till PCM beroende på vinkeln av gasspjället . Om TPS är trasig eller lös det kan orsaka ojämn tomgång eftersom PCM tar emot olika spänningar , som om gasen skulle flytta .
Kontroll av TPS
< p > Du kan kontrollera TPS genom att först kontrollera att de elektriska anslutningarna är täta och inte korroderade . Kontrollera kabelnätet och ledningar för skador eller går sönder . Använd en voltmeter för att testa strömmen kommer från TPS . Med motorn avstängd TPS ska skicka 5,0 volt ström . Kontrollera strömmen vid tomgång och ökande varvtal . Vid tomgång spänningen bör läsa 0,5 volt och vid höga varvtal den ska läsa 4,5 volt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70591.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.