Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Automobile Katalysator Definition

En bil katalysator är en bil del för att minimera de gifter som släpps ut till följd av förbränning av bränslet. HIstory

första produktion katalysator gjordes 1973 av Engelhard Corporation och började som förekommer i amerikanska bilar 1975. Utvecklingen av katalysatorer var en del av bilindustrins ansträngningar för att uppfylla strängare normer för luftkvalitet som anges i 1970 Clean Air Act Extension.
Typer av föroreningar

Automobile katalysatorer är utformade för att minska tre typer av föroreningar: kolmonoxid, kolväten och kväveoxider. Dessa kemikalier bidrar till smog och är skadliga för människor.
Components

typiska Katalysatorn består av en burk, som inrymmer katalysatorns arbetande delar, och substratet, en bikakestruktur av keramik eller rostfritt stål belagt med en metallkatalysator, såsom platina, rodium eller palladium.
Process

Utsläppen passera in i katalytiska omvandlare, där gaserna kommer i kontakt med den stora ytarean hos bikakan. Den kväveoxid i avgaserna reagerar med metallen katalysatorn, bryta ner denna förening i dess mindre skadliga delar. Dessutom reagerar kolmonoxid med metallkatalysatorn och syre, vilket resulterar i koldioxid.
Övriga funktioner

I moderna bilar, spelar katalysatorn ytterligare en roll i att hjälpa motorn drivs så effektivt som möjligt. En syresensor belägen i den katalytiska omvandlaren kommunicerar med motorn hur mycket syre som motorn har bränt, vilket gör att motorn för att justera luft-till-bränsle-förhållandet så lite bränsle som möjligt passerar genom motorn oförbrända.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70390.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.