Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man testar för Manifold bilavgaser Läckor

För många, följer behovet av att hitta bilen läcker avgas grenrör en misslyckad utsläpp test. Du kan också höra ett muller när du startar bilen eller när det körs kallt. Tack och lov, ta reda på om du i själva verket har en läcka är en ganska enkel process. Saker du behöver
mekaniker
stetoskop
Visa fler instruktioner
1

testa din bil strax efter start det. Du kanske kan höra och känna läckan lättare medan det fortfarande är kallt. Du sänker också risken att bränna sig.
2

Sniff runt för avgaser. Detta är det minsta definitiva sättet att testa din fördelare för läckor, men det kan vara ett tecken. Kolmonoxid, vilket är vad som frigörs genom ditt avgassystem, har ingen lukt.
3

Lyssna på din bil. Mest avgasgrenröret sprickor eller läckor kommer att orsaka ett tickande ljud, speciellt när bilen är kall. Det kan även vara en märkbar vibration som går längs med buller.
4

Använd ett stetoskop för att lyssna på grenröret noga. Du bör kunna bestämma platsen för läckan om det finns ett. Om du inte har ett stetoskop, använd en slang eller ett rör för att lokalisera ljud.
5

Kontrollera din grenröret fysiskt. Om du kan få den ur bilen och manuellt inspektera del, kanske du kan avgöra skevhet eller hudsprickor. Eftersom detta kräver bort delar från din motor, kanske du vill rådfråga en mekaniker.
6

Leta efter skador runt avgasportarna. Missfärgning eller bränd färg innebär ofta en läcka. Brända tändstift, stövlar eller ventiler indikerar en läcka också. Om du märker den här typen av skador, har din grenröret fast omedelbart för att undvika mer allvarliga bränder.
7

Lämna in din bil för ett avgasprov, även om det inte är på grund. De flesta läckor minskar syret produktionen och gör att bilen att misslyckas testet. Om din grenröret passerar inspektioner, kanske du behöver bara ha det rätade på grund av skevhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70225.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.