Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Verktyg för bockning Avgasrör

En bil fabricator pipa-bockningsverktyg måste skapa exakta böjar i exakt vinkel utan att orsaka skada på avgasröret. Gentle, exakta verktyg är särskilt viktiga för beställnings hot rod och tillverkarna motorcykel, dessa arbetare använder top-of-line material och har ofta att få det rätt första gången. Tryck Bender

Termen press Bender hänvisar vanligen till bänk eller golvmonterad utrustning som skapar kurvor genom att komprimera röret mellan en rörlig arm och fasta formen. Pressen Benders die är formad som en kil och dess radie bestämmer synskärpa av rörets böj. Press benders tillåter tillverkaren att justera vinkeln av avgasröret böja, vanligen med hjälp av en ratt.

För att använda en press Bender, väljer avgasröret fabricator en form och fäster dynan till Benders basplattan . För tillverkaren infogar ett rör in i Benders sadeln, en förformad sits, och säkrar materialet med Benders klämman. Verktygets böjning arm pressar mot röret och pressar röret mot formen, förutsatt att formen är formen. En manuell vev, kompressor eller hydraulpumpen skapar effekten av pressens Benders trycka armen. Addera Roll Bender

Rullen Bender förvandlar rak slang in i långa, svepande bågar eller cirklar, särskilt för anpassade avgassystem tillverkning. Rullen Bender är en stor, fristående utrustning och oftast ser ut som en stor, rektangulär låda. De primära komponenterna i rullen Bender, rullarna, skjuter ut från antingen toppen eller sidan av lådan. Rullar ser ut skivor, de är runda med en rörformad kanal snitt längs sin omkrets. Arrangeras i ett triangulärt mönster, de nedre rullarna är stabila och den övre valsen är mobil.

Vill använda en rulle Bender, för tillverkaren platserna avgas röret i botten rullar "kanalerna och aktiverar rörelse maskinens övre trissan . Den översta valspressar mot röret, böja den in i utrymmet mellan valsarna. Som rörböjar, rullarna vända och skjuta röret. Som sådan gör rullen Bender inte bara böja röret vid en enda punkt, liksom den manuella och hydrauliska Bender, men i hela sin längd för att skapa stora böjar.
Rotary Bender

drivs typiskt med hydraulpump, den roterande Bender rörböjar genom att trycka och vrida röret mot en fast, halv-cirkel dö. Utöver den fasta, halv-cirkel dör, har den roterande bender mobil, halv-cylindriga die som fungerar som en klämma och trycka armen.

Vill använda en roterande Bender, monterar avgasröret Fabricator ett rör mellan fasta formen och justerbart munstycke, stramar det justerbara munstycket mot röret och aktiverar maskinen. När aktiverad, den roterande bender trängande armar tvinga den justerbara munstycket att pressa mot röret och rotera runt den fasta matrisen. På grund av sin storlek och makt, är den roterande bender kan snabbt skapa korrekta böjar i tjock, stor diameter röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70544.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.