Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vilka är de delar av ett avgassystem på en bil?

En bils avgassystem har till uppgift att styra avgaserna som skapas av motorn säkert avstånd från fordonet. Om avgassystemet inte fungerar korrekt, kan farliga avgaser in i bilen, sätter de åkande i riskzonen. Det finns flera delar som hjälper leda avgaserna, extrahera en del av de värsta föroreningar från gaserna, och minskar också bullret från avgassystemet. Exhaust Manifold

grenröret är den del av bilens avgassystemet som fäster direkt till bilens motorblocket. Den grenröret är ett rör eller serie av rör som ger en väg för avgaserna att lämna bilens cylindrar och ta sig igenom bilens avgassystem. Avgasgrenröret kan göras av aluminium, gjutjärn eller rostfritt stål.
Katalysator

Efter avgaserna lämnar motorn via avgasgrenrör, passerar de ner ett rör och skriv in en stor pod-utseende enhet kallas katalysatorn. Katalysatorn är en viktig del av att hålla vissa skadliga avgaser ur luften. Katalysatorn Scrubs vissa kemikalier ur bilens avgaser med ädla metaller och kemikalier som är förpackade inuti. Katalysatorer verka på värme, så de fungerar i sin fulla kapacitet när motorn värms upp till normal drifttemperatur.
Ljuddämpare

Många bilarnas halsdukar är synliga bakifrån. Ljuddämparen är den stora kammaren avgasrörets spets är ansluten till. Det enda syftet med en ljuddämpare är att dämpa bullret från avgassystemet. Systemet med fack och olika material som placerats i olika typer av halsdukar fungerar att absorbera buller så det inte kommer att komma ut bilens avgasrör. Om en bils ljuddämpare har ett hål i den, kommer bilen låter genast mycket högre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70432.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.