Hur man byter en termostat på en 2003 VW Jetta

Termostaten på en 2003 Volkswagen Jetta öppnar och stänger beroende på temperaturen på kylvätskan. När termostaten misslyckas, blir det fastnat i antingen ett öppet eller ett stängt läge. Hursomhelst, kommer kylmediet lagrar för mycket värme, och motorn kan överhettas som följd. Om din Jetta verkar vara överhettning, är ett prisvärt alternativ för att ersätta termostaten. Termostaten är billigt, och ersätta det är en enkel procedur som du kan göra själv med hjälp av enkla verktyg och material. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
termostat O-ring
50/50 före utspädning kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Park Jetta på plan mark och låta motorn svalna helt. Lyft huven och stötta öppen. Ta av kylarlocket med handen. Placera den stora drain pan under kylaren och öppna dräneringsventilen på basen av kylaren med handen. Dra åt ventilen när allt kylmedel har runnit.
2

Lokalisera termostathuset på framsidan av motorblocket, ansluten till en av de kylarslangar. Unbolt huset med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra termostaten och dess O-ring ur huset.
3

Installera den nya O-ringen i termostathuset hand. Sätt i den nya termostaten i huset, sedan skruva fast höljet till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Fyll kylaren med 50/50 förspädd kylvätska och sätt tillbaka kylarlocket. Starta motorn. Vrid värmaren på den högsta inställningen och kör Jetta tills temperaturmätaren når halvvägs på mätaren. Låt motorn svalna i minst två timmar.
5

Ta bort kylarlocket. Lägg alla nödvändiga kylmedel i systemet. Sätt tillbaka kylarlocket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69999.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.