Hur man installerar en 240SX SMIC

Den SMIC intercooler i en 240SX är utformad för att kyla uteluften innan den är invald i bränsleavgivningssystem. Kall luft har högre densitet än varm luft, och du får maximal förbränning prestanda i topplock med svalare luft. Om motorn lider av minskad prestanda och du märker kylvätska läcker när bilen är parkerad, är det dags att installera ett nytt SMIC. Erhåll enheten med en hastighet butik eller genom en online tillbehör katalog. Jobbet är inte svårt och tar en relativt kort tid när motorn är kall. Saker du behöver
Ordet jack
Jack står
Metric uttag och Ratchet
dräneringskärlet
Mutter föraren
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Lyft den vänstra sidan av bilen med en domkraft eller 240SX uttaget. Installera en pallbock under huvudramen nedanför förardörren. Sänk och ta bort domkraften.
2

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på undersidan av kylaren. Lossa och ta bort pluggen med en metrisk socket och ratchet och tappa ur kylvätskan i pannan. Skjut pan ur vägen. Sätt tillbaka pluggen och dra åt den ordentligt.
3

Lokalisera SMIC på undersidan av motorn på förarsidan. Ta bort skruvarna som förbinder den avlånga luftinduktion svepning till den främre änden av SMIC intercooler kroppen med en mutterdragare.
4

Använd mutterdragare för att lossa klämmorna i varje ände av den nedre slangen som ansluts mellan aluminium intercooler röret och temperaturgivare på motorn. Dra slangen ut och ställ den åt sidan.
5

Lossa klämman där den stora kylvätskeslang fäster vid den främre änden av SMIC kroppen. Skjut änden av slangen upp för att lossa den från kroppen.
6

Avlägsna skruvarna från SMIC plintarna uppåt och baksidan av enheten med en metrisk hylsa och spärrskaft. Spara bultarna. Sänk ner aggregatet ur motorrummet med båda händerna.
7

Placera den nya SMIC i motorrummet och montera den främre änden i fläktkåpa. Rikta in fästena på enheten med fästen. Trä de ursprungliga bultarna i fästena och fästen och dra åt ordentligt.
8

nå över framsidan av enheten och sätt tillbaka den stora kylvätskeslang på slangkopplingen. Dra åt klämman ordentligt.
9

Montera original slangen på beslagen på aluminiumrör och temperatursensor. Dra åt klämmorna. Anslut den främre änden av SMIC till luftinduktion svepning med de ursprungliga skruvarna.
10

Lyft motorhuven. Avlägsna påfyllningslocket för kylvätska och fyll systemet med kylvätska. Sätt tillbaka tanklocket.
11

Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem minuter för att öppna termostaten och låt kylvätskan att cirkulera genom SMIC. Om du märker kylvätska läcker under apparaten, stäng av motorn och dra åt slangklämmorna. Annars lyfter sidan av bilen med domkraften och ta bort stödbenet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70165.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.