Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Honda CR-V

Kylsystemet är en viktig del av Honda CR-V: s verksamhet och det är nödvändigt för att leta efter läckor om du vill att den ska köras. Fånga dessa läckor innan de blir ett allvarligt problem kan du spara pengar och skador på bilens motor. Kontroll av dessa läckor inte kräver omfattande kunskap om auto mekanik. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Honda CR-V från sin vanliga parkeringsplats och kontrollera området undertill för läckage av kylvätska. Om du kan göra denna typ av kontroll en daglig rutin, kan det hjälpa dig att upptäcka läckor utan att ens öppna motorhuven. Men även om du inte upptäcka läckage med denna metod, betyder det inte nödvändigtvis betyda läckage inte förekommer. Motorns värme kan bränna upp kylvätskeläckor innan de någonsin slog i marken.
2

Öppna huven och kolla vattenpumpen och packningen efter tecken på läckage. Vattenpumpen på Honda CR-V är mellan motorn och kylaren. Packningen tätningen säkrar förbindelsen mellan vattenpumpen och motorblocket. Undersök dessa bildelar för färsk kylvätska, korrosion eller missfärgning, vilket kan vara tecken på ett kylsystem läcka. Addera 3

Använd en ficklampa för att inspektera kylaren helt efter läckor. Kontrollera för färsk kylvätska, missfärgning och korrosion, vilket är främsta indikatorerna på ett kylsystem läcka. Var säker på att du tittar på undersidan av kylaren för eventuellt läckage, vilket kan skadas av stenar och väg skräp.
4

Kontrollera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmaren kärna för läckor. Värmaren kärnan är bakom motorn och nära vindrutan. Undersök dessa slangar för utbuktning, sprickbildning eller delning. Inspektera klämmorna som ansluter slangarna till kylaren, motorn och värmeelementet för eventuella läckor, eftersom dessa anslutningar kan lossna på grund av motorns vibrationer.
5

Ta bort kylarlocket och tillsätt färsk kylvätska till kylaren . Tryck på kylaren innan du öppnar den för att se dess innehåll är coolt. Om radiatorn är varm eller varm vid beröring, vänta tills det svalnat innan du tar bort kylarlocket. Twist kylarlocket ett helt varv, steg bort, vänta en minut och ta sedan bort locket helt.
6

Slå på motorn för Honda CR-V med värmesystemet på hög. Låt det fungera på detta sätt i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera kylaren, vattenpumpen, packningen och slangar för läckor en gång. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, är det förmodligen ett internt kylsystem läcker och du ska ta bilen till ett kylsystem specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69180.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.