Hur man byter en '01 Ford Ranger Radiator

Den 2001 Ford Ranger fanns i tre trimmar - XL, XLT och EDGE - och erbjuds ett val av fyra olika motorer: en 3,0-liters 6-cylindrig, en 2,5- liters 4-cylindrig, en 4,0-liters 6-cylindrig, och en 2,3-liters 4-cylindrig. Radiator demontering och montering är exakt samma för alla modeller och konfigurationer motor. Botten av radiatorn sitter i den nedre kylarfästets och toppen är bultad till kärnstöd. Ändra radiatorn kräver avlägsnande motorfläkten och fläktkåpa. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Stor dräneringskärlet
Skruvmejsel Set
hylsa och spärrskaft set
Ny radiator
3 liter grön frostskyddsmedel
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
borttagning
1

Ta på skyddsglasögon. Placera den stora drain pan under kylaren. Ta kylarens avtappningsplugg genom att vrida den moturs för hand. Låt all kylvätska rinna ner i avloppet pan och byt kylarens avtappningsplugg. Lämna dräneringstråget under kylaren för att fånga upp eventuellt spill under borttagningen.
2

höja fordonet huven och stödja den med huven prop stången. Lossa kylvätska klämma overflow slang med en platt skruvmejsel. Avlägsna slangen kylvätska overflow från kylaren.
3

Lossa den övre klämman kylarslangen med en platt skruvmejsel. Vrid slangen något för att bryta eventuella korrosion mellan slangen och inloppet, och dra gummislang rakt av radiatorn inlopp.
4

Ta bort fläkten shrouding bultar med 10 mm hylsa och spärrskaft. Luta fläktkåpa framåt och lyft bort den från kylaren och fläkten församlingar. Ta bort fläkten bolt - beläget i centrum av fläkten - med 15 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort fläkten och fläktkoppling från fordonet.
5

Ligga under bilen, lossa den nedre klämman kylarslangen med en platt skruvmejsel. Vrid gummislangen runt kylmedieutloppet att bryta loss några korrosion, och dra gummislang utanför vattenutloppshuset.
6

Ta bort de två skruvarna som fixerar toppen av radiatorn till kärnan stöd, med 15 mm hylsa och spärrskaft, och ta bort de två monteringsfäste från toppen av radiatorn. Luta kylaren mot fordonets bakre del och lyft sedan kylaren rakt upp för att ta bort den från bilen. Ta bort de tre plaststiften från toppen av radiatorn kanalen genom att bända på mitten stöttapp med en platt skruvmejsel. Skruva av plastlocket.
Installation
7

Montera övre värmeelementet kanalen till den nya kylaren genom att ställa in push stift på plats och trycka på mitten stiftet tills det är spola med plastklämman. Skruva på plastlocket. Ställ radiatorn i nedre kylarfästets och dra den mot kärnan stöd. Ställ den övre fästen på toppen av kylaren och montera kylarens övre fästskruvarna med 15 mm hylsa och spärrskaft.
8

Lie under fordonet och skjut den undre kylarslangen på kylmedieutloppet , dra sedan åt den nedre klämman kylarslangen med en platt skruvmejsel.
9

Ställ motorns fläkt och fläkt kopplingen på remskivan och dra åt monteringsbulten. Dra åt fläkten monteringsbulten till 40 foot-pounds av vridmoment med 15 mm hylsa och momentnyckel. Ställ fläktkåpa över kylaren, se flikarna längst ned sitter in i fläktkåpa hålen i botten av kylaren, dra sedan åt de två bultarna med 10 mm hylsa och spärrskaft
10

. Skjut den övre kylarslangen på kylarvätska inlopp och dra åt slangklämman med platt skruvmejsel. Skjut slangen kylvätska spill på bräddavlopp och dra åt klämman med platt skruvmejsel.
11

Kontrollera att radiatorn avtappningspluggen är täta. Ta bort kylarlocket och fyll kylaren till toppen av påfyllningshalsen på ny kylvätska. Starta motorn och låt den bli varm, lägga kylvätska regelbundet som luft arbetat genom systemet och kylmediet sjunker nivån.
12

Låt motorn köra i 15 minuter med kylarlocket off att möjliggöra eventuella luftfickor att lämna systemet. Stäng av motorn och toppen av radiatorn med kylvätska. Byt ut kylarlocket och ta bort tråget från under lastbilen. Släng den gamla kylvätskan ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70169.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.