Hur byter jag min Ford 302 termostat?

Om din 302 Ford är överhettning, eller om motorn bara inte kommer att värma upp, kan du behöva en ny termostat. Termostaten reglerar motorns temperatur genom att reglera flödet av kylmedel mellan kylaren och motorblocket. Automotive termostater är inte repareras, om din termostat inte fungerar, behöver du en ny. Lyckligtvis, byte av termostat i 302 Ford är en relativt enkel procedur. Mest mekaniskt benägna individer kan göra det här jobbet om en timme, med vanliga handverktyg. Saker du behöver
Bucket eller avtappningskärl
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Tänger
spatel eller skrapa
termostat och packning
Visa fler instruktioner

1

Töm kylaren. Ta bort kylarlocket, öppna kylaren petcock (en liten wingnut som ventil på undersidan av kylaren) och tappa ur kylvätskan i hinken eller panorera. Det är inte nödvändigt att helt tömma kylsystemet - bara få kylvätskenivån under nivån för termostathuset
2

Ta bort den övre kylarslangen från termostathuset.. Den övre kylarslangen ansluter kylaren till termostathuset. Med hjälp av skruvmejsel, lossa slangklämman och vrida och dra i slangen för att ta bort den från termostathuset.
3

bort termostathuset och termostaten. Ta bort de två skruvarna som fäster termostathuset till insugningsröret, sedan försiktigt bända höljet av. Observera riktningen på termostaten, sedan ta tag i termostaten med fingrarna och ta bort den.
4

Rengör termostathuset och den passande ytan av insugningsröret. Skrapa resterna av termostathuset packning bort med en spatel eller skrapa.
5

tillbaka termostaten och bostäder. Ställ den nya termostaten på plats i inloppsröret, pekade uppåt. Placera en ny packning på grenröret, orientera de två små hålen i packningen med hålen i grenröret. Placera termostathuset på toppen av packningen, installera bultarna och dra åt bultarna för hand, plus ett halvt varv.
6

tillbaka kylarslangen. Skjut på slangen på termostathuset (använd flytande tvål som smörjmedel om det behövs) och dra åt slangklämman på plats.
7

Fyll kylaren med lämplig kylvätska. Fyll till strax under kylarlocket, kör sedan motorn några minuter för att rensa luften ur kylsystemet. Toppa kylsystemet vid behov innan man sätter på kylarlocket. När locket är på plats, kör motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69679.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.