Överhettning i en 1999 Ford 3.8

En överhettning motor är ett allvarligt problem som kan vara mycket farlig. Den 3,8 liters V6 Ford motorn är känd för huvud-packningen misslyckande, och överhettning är ett av symptomen tillsammans med vit rök ur avgasröret och motorn misständning. Denna motor användes i ett antal Ford fordon under 1999, inklusive 6 cylindrig Mustangs, Windstar van, och Windstar vagnen. Om din överhettning inte åtföljs av andra symtom du har en annan fråga. Bestäm problemet för att se om du kan lösa det själv eller inte. Saker du behöver
Handskar
Motorkylvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av din bil så snart du dra av vägen. Pop huven och vrid nyckeln ett klick. Detta gör att du kan rulla ner fönstren och vrid den inre fläkten på högsta värmeläget att ta bort så mycket värme som möjligt från motorn.
2

Öppna huven med handskar så att du inte bränns och säkra huven öppen med baren ligger på framsidan av motorn. Addera 3

Låt motorn svalna. Detta kan ta mer än en timme om det är varmt ute och du fortsatte att köra när motorn började överhettas. Om det är kallt ute, kan processen ta endast 20 minuter. Medan du väntar titta under motorn för grön kylvätska droppande. Om du ser kylvätska, har du en läcka.
4

Undersök din övre och undre kylarslangar för läckor. Slangarna är ca två inches i diameter och stöter på radiatorn finns på framsidan av motorn. Gå under bilen för att kontrollera den nedre slangen. Om en slang har en läcka måste du byta ut den. Lägg mer kylvätska till din behållare med en tratt och köra till någonstans slangen kan ersättas om läckan inte är alltför svår.
5

Starta motorn med huven öppen om det inte finns någon kylvätska läcka. Pressa den övre kylarslangen för att se om det finns tryck inuti det medan motorn går på tomgång. Om det inte finns någon kylvätska rör sig genom slangen kan du ha en fast termostat hämmar flödet av kylmedel. Det är mycket som måste byta en termostat och du kan överväga att ha en mekaniker ta hand om det.
6

Stäng huven och komma in i bilen om det inte verkar vara en läcka i kylsystemet och termostaten verkar fungera ordentligt. Om bilen överhettas inom fem minuter har du förmodligen en defekt vattenpump. Detta är också ett mer brett projekt som kan kräva en mekaniker och en bärgningsbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70045.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.