Hur Rod ut en bil Radiator

Bilradiatorer består av två sidor eller övre tankar och en kärna bestående av dussintals rör inbäddade i ett fält av kylflänsar. Kylmediet passerar från tank till tank med hjälp av rören. Då kylmediet rör sig genom rören, kylflänsarna dra värme från kylmediet och avleda den i atmosfären. Om rören blir igensatta, minskar kylarens effektivitet dramatiskt. Om din radiatorn blir blockerad, och det har en kärna av stål, kan du få det rodded ut för att avlägsna dessa blockeringar. Saker du behöver
Radiator Crimp Tool Review urkokning tank
Waterman handskar
Rod set
Vattenslang ansluten till
vattentäkter Radiator fin kam
Tank packningar

Visa fler instruktioner
1

bort sidan eller toppen tankar med kylaren pressverktyg att böja krusningar bort de tankarna. Var försiktig när du gör det, eftersom vecken sönder och om du bryter något, blir kärnan metallskrot.
2

Placera kärnan i en urkokning tank och koka i 12 timmar.

3

bort kärnan från urkokning tank och ställ den på en arbetsbänk eller på någon annan trygg arbetsplats där kärnan inte kommer att skadas.
4 < p> Sätt på Waterman handskarna och köra stången genom varje rör från ena änden till den andra. Staven kommer att driva eventuella blockeringar ur rören.
5

Låt kärnan svalna och skölj bort det, tvingar vattnet att spola ut rören från ena sidan till den andra.

6

Placera den nya tanken packningar på de tankar och installera dem på kärnan med pressverktyg. Återigen, var försiktig när pressning kärnan till tankarna. När detta är gjort, kör fin kam över fenorna för att räta ut alla fenor som kan ha böjts före eller under stången ut förfarandet.
7

Provtryck kylaren så att den inte kommer att läcka när det återinstalleras i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69405.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.