Hur man byter en radiator i en Pontiac Grand Prix

Med tiden kan bilens kylare korrodera och slits ut, vilket orsakar läckage och överhettning. Om du har en Pontiac Grand Prix, som ersätter radiatorn är ett ganska svårt projekt eftersom du måste ta bort så många motorkomponenter innan du kan byta ut kylaren. Men om du har mekaniska vet hur, kanske du vill ta itu med jobbet. Här är hur man byter kylare i 1997 till 2003 års modell Pontiac Grand Prix. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
slangar Replacement radiator, om det behövs
Replacement radiator
Motorkylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort den negativa batterikabeln, och vara säker på att tändningen är kvar i "Lock" eller "Off" läge innan du börjar. Ta bort avtappningspluggen på kylaren och regn över vätskan i en återförslutningsbar förpackning. Ta bort luftrenaren, kanal och monteringstapp om nödvändigt för att ge utrymme.
2

Ta bort skruvarna för den övre fläkten, sedan lossa hållarna på övre värmeelementet panelen. Ta bort panelen. Ta bort slangarna på kylvätskebehållaren och lossa kylarslangar.
3

Kontrollera kylarslangar noggrant. Om de visar slitage på t.ex. sprickor eller utbuktningar, bör de bytas ut. Om din Grand Prix har luftkonditionering, bort motormonteringslinjer oljekylare ur kylaren. Om den har en automatisk växellåda, kopplar växellådan svalare linjer.
4

Lyft kylaren upp och ut ur fordonet, vara noga med att inte skada fenorna.
5

Installera den nya kylaren, vara säker den är rätt placerad i dynorna. Sätt tillbaka de motorkomponenter i den ordning som de togs bort, fästa alla skruvar och clips ordentligt. Anslut den negativa batterikabeln.
6

Fyll systemet med en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten. Starta motorn och låt den gå i flera minuter med kylarlocket off. Detta kommer att lufta ur systemet.
7

Stäng av motorn och toppen på radiatorn med kylvätska och vatten blandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69206.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.