Hur man byter en 1.8T termostat

En populär motor som finns i vissa modeller av Volkswagen är 1.8T. Det är en 1,8 liters turbomotor som ger låg-end hästkrafter och även varvtal höga. Dessa är populära motorer för att anpassa, men är också pålitliga för den genomsnittlige konsumenten. När termostaten på en av dessa motorer går ut, kommer motorn inte att kunna kyla ordentligt, och riskerar överhettning. För att åtgärda problemet måste den gamla termostaten bytas. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Byte termostat och o-ring
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt 1.8T motorn svalna i flera timmar så att du inte riskerar att bränna dig. Lyft sedan upp den främre änden, med hjälp av domkraft, och sätta bilen på ett par pallbockar. Sätt dräneringstråget under framför kylaren och öppna petcock på kylaren. Låt allt kylmedel tomt i dräneringstråget.
2

skruva isär termostathuset från botten av motorn med en 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra höljet bort av motorn, sedan gör en mental anteckning av orienteringen av termostaten. Dra termostaten ur huset och kassera den.
3

Dra O-ringen ur huset och installera ersättare. Installera sedan byta termostat i huset i samma riktning som originalet. Bulta huset tillbaka till motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
4

Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspätt kylvätska. Sänk bilen utanför läktaren med domkraften. Starta bilen och låt den gå i 15 minuter med värmaren inställd på hög. Stäng av bilen och låt det sitta i en timme. Öppna kylarlocket och toppen av radiatorn med 50-50 förspädda kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69595.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.