Hur Ren rost i en motorkylaren

Du borde spola ut ditt kylsystem regelbundet, men inte alla gör det. Att ignorera detta underhåll kan leda till problem med läckande packningar, överhettning och rost i din radiator. För att rengöra rost i din motorkylaren, spola kylsystemet med hjälp av följande steg. Saker du behöver
Drain hink
2 flaskor kylvätska spolsystem
Vattenslang
Coolant
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1 < p> Se till att din bil är kallt. Börja inte arbeta på kylaren tills fordonet har stannat i minst en timme och är helt cool.
2

Vrid kylarlocket moturs med handen för att ta bort den.

Billiga 3

Placera drain hink under din radiator. Öppna draincock i botten av radiatorn, med händerna, och låt innehållet rinna ner i hinken nedan.
4

Stäng draincock och häll kylvätska flush produkten i toppen av radiatorn. Toppa kylaren med vatten ur vattenslangen. Om kylsystemet är mer än 12 liter, kan du behöva använda två flaskor av kylvätska flush. Sätt tillbaka kylarlocket och vrid det medurs.
5

Starta bilen och kör motorn i 10 minuter med kupévärmaren på full blast. Detta kommer att ta upp temperaturen i motorn och öppna termostaten, vilket gör att spola cirkulera genom systemet.
6

Stäng av motorn och låt det sitta i en timme --- eller tills motorn har svalnat helt.
7

Upprepa steg 2 till 6.
8

Ta bort kylarlocket när motorn har svalnat igen, och fyll upp kylaren med ungefär 50 procent kylvätska och 50 procent destillerat vatten.
9

Stäng kylarlocket och kör motorn i 20 minuter så att vattnet och kylvätska kan blanda ihop.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69337.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.