Hur man installerar en Mercedes Benz Motorvärmare

Om du äger en Mercedes Benz dieseldrivna fordon som antingen har en defekt motorvärmare, eller har ingen motorvärmare monterad, kanske du vill spara pengar genom att installera motorvärmare själv. Sedan ta bort det fabriksmonterade kontakten ibland kräver uppvärmning av enheten till en körsbärsröd före avlägsnande, är det snabbare och säkrare att montera en eftermarknad komponent i stället riskerar att knäcka din motorblocket. Innan installationen, låt motorn svalna över natten. Saker du behöver
Kylare avtappningsplugg
stjärnskruvmejsel
Flat skruvmejsel
Stålborste
Aftermarket motorvärmare
Nytt kylarlock
Visa fler instruktioner

1

Ta bort kylarlocket. På turbo dieslar är locket monteras på expansionskärlet sitter på passagerarsidan fender väl. Leta plast avtappningspluggen på botten av radiatorn.
2

Placera en lämplig behållare under kylaren och ta bort avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en stor platt skruvmejsel. Låt radiatorn rinna helt.
3

Inspektera gummitätningen på plasten radiatorn avtappningspluggen innan den skruvas på plats igen. Om brickan är sliten eller sprucken pluggen och brickan med en ny.
4

Ångra båda klämmorna kylarslangen med en stjärnskruvmejsel. Den övre Slangen ansluts till termostathuset inlopp fastskruvad till toppen av motorblocket, den andra änden av slangen ansluts till botten av radiatorn. Ta bort slangen och lägg det på en sida.
5

Skrapa härdade skiktet av grime utanför de manliga slanganslutningarna på både kylaren och termostathuset med spetsen på en skruvmejsel. Avsluta rengöringen anslutningarna med en stålborste tills ytorna är släta.
6

Place slangklämmor över båda slangarna sticker ut från eftermarknaden motorvärmare. Skjut änden av den nedre slangen över värmeelementet inloppsröret och montera den övre slangen på termostathuset utlopp.
7

Inspektera positionen av värmeelementet mellan de två slangarna för att säkerställa att den går fri från sidan av kylaren. Om inte, lossa de centrala slangklämmor och justera värmeelement för tillräckligt avstånd. Dra åt alla fyra slangklämmor ordentligt med en skruvmejsel.
8

Dra nätsladden leder från värmeelementet till en lämplig plats under huven.
9

Refill kylaren med kylvätska och inspektera alla slanganslutningar är täta. Inspektera gummitätningen på kylarlocket. Om den är sprucken eller omkommit, byt kylarlocket med ett nytt.
10

Anslut motorvärmare strömkabeln till en tre stift vägguttag. Lämna enheten påslagen i ett par minuter innan du vidrör den övre slangen så att värmeelementet fungerar.
11

Koppla bort strömsladden från eluttaget. Vik sladden och linda gummiband runt slingorna att hålla dem samman. Fäst kabeln på en lämplig plats under huven med en kort längd av nylonlina. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70109.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.