Hur man byter en kylarens avtappningsplugg

Byta kylarens avtappningsplugg själv är en enkel reparation som skulle ta 25 minuter eller mindre att slutföra. Skador på radiatorn Dräneringsproppen är oftast på grund av slitage på gummipackningen som skapar en tätning mellan pluggen och kylaren. Avtappningspluggen kan också skadas från över-åtstramning under installationen. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Kylare avtappningsplugg
Funnel
Kylvätska
3 tomma kylvätska flaskor

Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla kontakten
1

Pop huven på din bil, ta sedan bort kylarlocket och ställ den åt sidan.
2

Lyft den främre delen av fordonet något med din bil domkraft. Däcken bör inte lämna marken. Den främre änden av fordonet bör vara endast tillräckligt hög för att de stötar för att förlänga. Skjut av stödfoten på plats till vänster om domkraft. Återgå låstappen att säkra stödbenet höjd. Om du har en SUV eller full storlek lastbil, behöver du inte att höja fordonet.
3

Leta kylarens avtappningsplugg längst ner på din radiator. Avtappningspluggen bör vara i mitten eller längst till höger nedre hörnet av kylaren. Skjut pan kylvätska drain på plats under kylaren avtappningspluggen.
4

bort kylarens avtappningsplugg långsamt med din hylsnyckel. Om din avtappningspluggen bevingade, måste du ta bort den för hand. Se till att kylvätskan dräneringskärlet är på plats för att fånga kylvätskan så det börjar flyta. Låt kylvätskan ordentligt rinna i 20 till 25 minuter ostört. Addera Installera den nya plug
5

Inspektera din nya avtappningspluggen för att kontrollera att den inte är skadad. Jämför den gamla pluggen med den nya för att se diametrar är desamma. Din nya avtappningspluggen bör ha en gummipackning. Inspektera packningen att se till att det inte finns några sprickor eller nedskärningar.
6

Skjut kylvätska dräneringstråget ur vägen långsamt så att du inte spiller den kasserade kylvätska. Installera den nya kylarens avtappningsplugg. Det finns ingen standard vridmoment för hur tight du bör skydda avtappningspluggen. När pluggen är för hand, kommer ytterligare ¼ varv räcker. Dra inte åt pluggen, eftersom du riskerar att skada den och kylaren.
7

Häll ¼ flaska ny kylvätska i kylaren med din tratt. Vänta 10 minuter medan du observerar avtappningspluggen för tecken på läckage. Om det inte finns några tecken på en läcka, korrekt fylla kylaren tillsammans med överflödesbehållare, byt sedan ut kylarlocket.
8

Fyll de tre tomma kylvätska flaskor lika med den gamla kylvätskan. Förvara den gamla kylvätskan i en säker plats tills det kan tas till en återvinningsstation.
9

Starta bilen och låt den gå tills den har nått driftstemperatur. Du kommer att veta att fordonet är i rätt temperatur när du kan slå på värmen och luften är varm. Kontrollera avtappningspluggen igen medan motorn är igång för att se om det läcker. Om det inte finns några läckor, stäng av motorn.
10

bort stödbenet och sänka bilens front helt. Ta bilen för en provkörning på 45 mph eller mer i 20 minuter. Kontrollera avtappningspluggen en sista gång med motorn igång för att försäkra reparationen slutfördes korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69526.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.