Hur du ändrar värmeelementet i en 1989 F150

Skador på ditt värmeelementet händer oftast från en blockering i kylsystemet. Att misslyckas med att korrekt spola och fylla ut kylvätskan med jämna mellanrum gör att rost och sediment för att bygga upp i kylsystemet. Detta kan täppa din värmeelementet s rör, och få dem att brista eller läcka i kabinen i din lastbil. Vanliga tecken på skador på värmeelement inkluderar en söt lukt i det inre av lastbilen. Temperaturmätaren kan också visas i en högre position än normalt. Din F150 är värmeelementet monteras bakom handskfacket, till höger, i tryckkammaren. Med några verktyg, bör ändra värmeelementet ta en timme eller mindre att göra själv. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet och White målartejp
platt skruvmejsel
Fem stor butik handdukar
Philips skruvmejsel
Socket-skiftnyckel set
Show Mer Instruktioner
1

Lyft huven på din F150 och ta bort kylarlocket. Om du har kört lastbilen nyligen lät lastbilen sitta i en timme innan du fortsätter med denna reparation. Placera din panna kylvätska rinna under kylaren på passagerarsidan.
2

Lossa kylarens avtappningskran för hand tills du ser ett stadigt flöde av kylvätska kommer ut, men inte helt ta bort avtappningskran . Låt hälften av kylvätskan rinna in i kylvätskan dräneringstråget, sedan snabbt dra åt avtappningskranen ordentligt. Avtappningskranen är på den nedre vänstra sidan av kylaren, och det bästa sättet att berätta hur mycket kylvätska rinna är att kika ner i påfyllningshålet på kylaren. När du kan synbart se att halva kylvätska runnit, stäng avtappningskranen. Kasta inte kylvätskan eftersom du kan återanvända den för att fylla på kylaren.
3

Lokalisera de två värmare-core slangarna på toppen, vänster sida av brandväggen. Märk båda slangarna tydligt med vit målartejp, så att du kommer ihåg vilka man går där. Ta bort slangarna åt gången genom att lossa deras kvarhållande-klipp bultar med en platt skruvmejsel. Slangarna dra rakt ut när du har lossat varje fästklammern.
4

Öppna passagerardörren och ta bort allt innehåll från din handskfacket. Koppla den lilla svarta kabeln till vänster om handskfacket. Kabeln hålls på plats av ett häftstift, och du kan ta bort det genom att med tummen för att trycka ut stiftet. Nu bort handskfacket genom att dra det mot dig.
5

Ta bort alla sju av de små skruvar från "svarta" cirkulationskammare på höger, med hylsnyckel. Ta bort locket och ställ in den på sidan av din arbetsplats, tillsammans med dess bultar.
6

Linje hela golvytan under värmeelementet med fem stora butik handdukar. Ta bort värmeelementet genom att dra den mot dig två inches, och sedan sänka ner den från under instrumentbrädan. Gör detta långsamt och försiktigt eftersom din värmeelementet fortfarande kylvätska i det. Ställ värmeelementet ovanpå din kylvätska dräneringskärlet, och låta dess kylvätska till fullo rinna in i pannan.
7

tvärt om exakt för att installera ditt nya värmeelementet. Refill din radiator med kylvätska som du leds till kylvätska pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69570.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.