Felsökning Överhettning i en '94 Nissan Sentra

A 1994 Nissan Sentra motorn överhettas kan leda till allvarliga motorskador eller ens en motor eld, vilket kan vara mycket farligt. Var ytterst försiktig vid felsökning av problemet, vilket kan vara allt från en mindre fråga som en dålig kylarslangen till ett mer allvarligt problem som en trasig vattenpump eller radiator läcka. Lyckligtvis samma steg är användbara för att avslöja källan till problemet för varje Sentra modeller som finns tillgängliga under 1994: E, XE, LE, GXE, och SE. Stegen är också den samma oavsett om bilen har en manuell eller automatisk växellåda. Saker du behöver
Motorkylvätska
Handskar
Visa fler instruktioner
1

dra över till sidan av vägen och stänga av motorn. Vrid nyckeln ett klick utan att starta motorn, rulla ner fönstren och slå på värmen till den högsta fläkten inställningen, som ligger på den centrala instrumentpanelen till höger om ratten. Detta påskyndar frisättningen av värme från motorrummet.
2

Dra Huvlås finns under instrumentpanelen till vänster om ratten. Använd handskar eller en trasa för att skydda din hand när du öppnar huven. Prop det öppet med bar som ligger i framsidan av motorn.
3

Vänta tills motorn svalnat helt, rådfråga din temperaturmätare när bilen är på regelbundet. Beroende på yttertemperaturen och graden av din mekaniska problem, kan det ta allt från 15 minuter till över en timme.
4

Kontrollera din kylvätskenivån genom att titta på sidan av genomskinlig plast overflow tank på den vänstra sidan av motorn. Om kylvätskenivån är låg, tillsätt kylvätska. Titta under motorn för att kontrollera ljusgrön vätska droppar ut. Om du ser grön vätska under Sentra, har du en kylvätska läcka.
5

Kontrollera de övre och undre kylarslangar för läckor. Båda svarta slangar är ungefär 2 inches i diameter och går direkt in i din radiator som ligger bakom grillen på bilen på framsidan av motorn. Den övre slangen är tillgänglig från toppen av motorn, men du måste få titta på bilen för att se den nedre slangen. Om det finns ett hål i en av dina slangar, byt ut den. Om din kylvätskenivå är bra och du kan inte hitta några läckor, kan du ha en termostat problem.
6

Starta motorn med huven öppen och håll den övre kylarslangen för att avgöra om problemet är en fast termostat. När motorn är varm, bör slangen kännas varm. Om du inte känner värme eller tryck i den övre slangen, är termostaten troligen fastnat i stängt läge, blockerar flödet av kylmedel till kylaren.
7

tid hur lång tid det tar för bilen att överhettas under körning. Om kylvätska nivåer är bra och du har bestämt att du inte har en termostat problem och blir överhettad bil inom fem minuter, har du förmodligen en trasig vattenpump som inte driver motorns kylvätska genom kylsystemet. Om detta är ditt problem, måste du ringa en bärgningsbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70008.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.