Hur man tar bort värmeelementet i en '98 Ford Taurus

värmeelementet på 1998 Taurus finns inuti värmarhuset, som installeras bakom instrumentpanelen. Borttagning av panelen är nödvändiga för att avlägsna värmeelementet, och detta är en komplicerad uppgift. Du kommer att behöva ta bort värmeelementet för ersättning om du är säker på att kärnan inte fungerar, vilket ofta anges med läckande kylvätska och en söt lukt från ventilerna. Saker du behöver
Container
Wrench
Philips skruvmejsel
Torx-fattningar
Tänger
U-formad borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
Instrumentpanel

1

Har din bils luftkonditioneringssystem urladdat, det är en hög risk uppgift på grund av de miljömässiga konsekvenserna och kan endast lagligt utföras av behörig tekniker från återförsäljaren verkstad eller luftkonditionering butiken .
2

Tappa ur kylvätskan vid kylaren, ta bort avloppet montering och låta det häll i en stor behållare. Addera 3

Koppla bort den negativa batterikabeln och sedan den positiva en. Vänta 2 minuter, sedan bända ut trim täcker baksidan av ratten, ta bort muttrarna bakom dem med en skiftnyckel, och lyft bort airbagen.
4

Bänd ut och ta bort koppen hållare från mittkonsolen Öppna askkoppen, och flytta växelspaken till sitt lägsta läge. Dra konsolen bort från instrumentbrädan för att frigöra sina clips, och ta bort alla skruvar och bultar för att ta bort konsolen.
5

infoga specialtecken U-formade demonteringsnycklarna i hålen längs sidorna av aggregatet /luftkonditionering montering, och dra ut konsolen. Lossa de elektriska kontakterna, temperatur kabel och vakuum sele. Skruva och lossa monteringen finishpanel bakom det.
6

Ta radio /integrerad kontrollpanel med samma U-formade verktyg, skruva och ta bort kombiinstrumentet trim panel med din skruvmejsel. Luta ratten nedåt, bort klustrets skruvar, och koppla sina ledningar /kablar för att ta bort det.
7

Bänd ner på push-in fästen på plast panelen på passagerarsidan streck undersida , och ta bort panelen. Skruva loss handskfacket längst ner, öppna den, pressa ut gränsen stiften på sidorna, och ta bort den.
8

Skruva, separat och ta bort rattstången trim täcker med din skruvmejsel, och koppla de elektriska kontakterna i kolumnen.
9

bort rattens bult med en skiftnyckel och stora Torx socket, anslut sedan en avdragare ratt och ta bort hjulet. Ta rattstången s U-joint nypa bult och fyra muttrar, sänka kolumnen, och skjut den av axeln.
10

Koppla bort alla elektriska anslutningar i och nära instrumentpanelen och alla paneler, inklusive de på de vänstra och högra ändarna - du måste öppna dörrarna för dessa
11

bort alla instrumentpanelens skruvar, och lyft panelen ur bilen
värmeelementet
12

Koppla Värmeslangarna där de ansluter till brandväggen, lossa sina klämmor med en tång.
13

Skruva loss fyrkantig blandning luckmanövreringsorgan från förångaren huset, koppla dess elektriska kontaktdon.
14

Lossa fjädern på värmeelementet locket med en liten skruvmejsel, och sedan trycka låsrampen på kort hävarm för att koppla det från temperaturkontroll dörren axel. Rotera dörren axeln nedåt, och ta bort metallen länken vid dess nedre ände.
15

bort värmeelementet tre skruvarna med skruvmejseln, lyft upp spaken och ta bort locket.

16

bort värmeelementet från huset. Avlägsna skumtätningen från kärnan, som du behöver för att överföra den till den nya kärnan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70009.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.