Hur man kan stoppa en Antifreeze Leak

Kylsystemet på en bil eller lastbil är en komplicerad grupp av delar är viktiga för att hålla motorn igång med maximal effektivitet. På grund av antalet delar - radiator, vattenpump, slangar, termostat och trycklocket - förknippas med det, skulle en frostskyddsvätska läcka inträffar på ett antal olika platser i systemet. De flesta läckor är lätt att hitta eftersom du kan se vätska läcker från platsen. Det finns några åtgärder du kan vidta för att felsöka frostskyddsmedel läckor utan att behöva konsultera en mekaniker. Saker du behöver
skiftnycklar
Tänger
Skruvmejslar
Kylare Stoppa läckan
Antifreeze
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Undersök alla slangar och slangklämmor för att se till att de är täta. Det finns fyra slangar som bär kylvätska - övre kylarslangen, nedre kylarslangen, inkommande värmeslangen och utgående värmeslangen. Kontrollera att klämman fäster slangarna till kylaren och värmeelementet att se till att de är täta. Om inte, och du ser kylvätska droppande i detta område, dra åt klämmorna med en skruvmejsel. Om du ser sprickor i någon av slangarna, måste de bytas ut.
2

Kontrollera vattenpumpen för läckage. Om frostskyddsmedel är närvarande, är det möjligt att pumpen har en defekt packning. Om så är fallet, måste du dra ut vattenpumpen och byt packningen. Det är också möjligt för frostskyddsmedel att läcka runt vattenpumpen remskiva axeln. Om så är fallet, kommer detta behöver bytas också. Om båda är läcker, kanske du vill byta ut hela vattenpumpen.
3

Inspektera kylarlocket. Om tätningen har gått dåligt, är det möjligt att frostskyddsmedel kan läcka från toppen medan motorn är igång. Om så är fallet, måste du byta ut kylarlocket.
4

Kontrollera kylaren. Få under bilen och kolla runt kylaren för eventuella läckor. Har bilen parkerad på plan mark och låt det sitta i en timme. Om du ser några pooler av frostskyddsmedel formulär, kolla under kylaren för att se var frostskyddsmedel kommer ifrån. Om det är en liten spricka, kan du använda läcka radiator stopp som en tillfällig åtgärd tills du kan byta ut kylaren. Radiator stoppa läckan har tusentals små partiklar som kan täppa små läckor i metall, aluminium och plast radiatorer. Med motorn kall och kylarlocket off, starta motorn. Låt den gå några minuter tills du ser vätskan i kylaren kommer till toppen. Lägg stoppet läckan till kylaren och sätt på locket. Låt motorn gå några minuter och kylaren läcka ska anslutas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70149.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.