Hur man lägger vaselin på huvudet packningar

Packningar är utformade för att göra en tät passning mellan två metallkonstruktioner som inte är direkt kopplade, förhindrar läckage från alla hydraulsystem reser genom metallen gemensamt. För förbränningsmotorer, huvudet packningar hjälper försegla det lilla mellanrummet mellan topplock och husfläns att avskräcka eventuella läckage av kylvätska. Om läckor förekommer i en motor cylinder men topplockspackning är inte blåst, kommer en en strykning av vaselin på din topplockspackning hjälpa packningen följa topplocket och ytterligare förbättra skyddet kylvätskeläckage. Saker du behöver
Vehicle servicemanual
Hylsnyckel
Blandade skiftnyckel bitar
Tänger
Oljetråg
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Låt bilen stå under minst tre timmar utan förare för att säkerställa att motorn kommer att vara cool när du börjar arbeta.
2

bort inventarier från bilen tills du kan komma åt din fordonets motor. Hänvisning bilens servicemanual för att hitta modell-specifika instruktioner om hur du öppnar motorn. Head packningar används i många olika stilar av motorer och olika fordonstyper stilar har olika rutiner åtkomst till motorn. Kontrollera att du har några vanliga handverktyg finns för avskiljning av fixturer, såsom en hylsnyckel med en uppsättning av skiftnyckel bitar eller en tång. Addera 3

Isolera ditt motorns filter genom att manövrera rätt isolering eller cutoff ventiler på motorns filter.
4

Öppna din motor dräneringsventil och dränera all motorolja i en olje-tråget. Om din motor har en avluftningsventil, öppnar det för att ventilera motorns inre. Låt det inre för att ventilera i ca 30 minuter.
5

Demontera din motor tills du avslöjar både cylinderhuvudet och husflänsen. Referens bilens servicemanual för instruktioner om att avslöja motorns cylinder. Det kan handla om att ta bort en mängd olika skruvar, muttrar och fixturer såsom remmar eller slangar. Använd lagom stora skiftnyckel bitar, kan du behöva kontakta din fordonets tillverkare om du behöver lite specialitet socket
6

Lossa alla bultarna som håller topplocket till husflänsen.. Avlägsna bultarna och topplocket för att avslöja topplockspackning.
7

Placera en liten mängd vaselin på spetsen av pekfingret på din dominanta hand. Applicera ett tunt lager vaselin över toppen av huvudet packningen.
8

Byt topplocket ovanpå husflänsen och fäst den på plats med skruvarna du tog bort.
9

tillbaka alla inventarier och fästen metall som du tog bort vid demontering din motor. Se till att arbeta bakåt genom åtgärder så att alla fixturer plomberingen i rätt ordning.
10

Stäng alla avlopp och ventiler vent på din motor. Öppna oljelocket på motorn och fyll motorn med ny motorolja. Öppna filtret cutoff ventilerna som du stängt.
11

Byt ut armaturer bort från motorn område av ditt fordon. Återigen, arbeta baklänges genom processen att avlägsna fixturer, referera bilens servicemanual om det behövs.
12

Stäng motorhuven. Styr din motor i en neutral växel för en stund innan nästa gång du kör för att hjälpa motorolja skingra hela motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69454.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.