Hur man reparerar en Mazda MPV Radiator

Mazda presenterade sin Multi-Purpose Vehicle (MPV) 1989 för att tävla i mini-van marknaden. Den levereras med en plast radiator som har en aluminium kärna. Medan aluminiumkärna kan rosta, är plasten yttre känslig för brott, punkteringar och blockeringar från väg skräp. Om skadan är eller utvändigt, måste det repareras så att radiatorn kan utföra sin viktiga funktion att hålla kylmedelstemperaturen tillräckligt låg för att förhindra att motorn överhettas. De flesta skador på kylaren kan repareras hemma. Saker du behöver
Radiator anti-läcka lösning
Skruvmejsel
Kylvätska
Air-fri plast svetsare
plast svetstråd
Sandpapper
Pressure testkit
Epoxi

Visa fler instruktioner
1

Identifiera läckan plats genom att visa MPV kylarens yta, de slangkopplingar och slangarna. Eventuella brott eller revor i kylaren eller slangar tillåter kylvätska att fly och kan vara synliga utan motorn igång. Kontrollera om kylvätskan på marken, vilket kan ge en ledtråd till platsen av en läcka.

Du kan också provtryckningen kylaren med ett tryck testutrustning, som fäster vid öppningen efter kylarlocket avlägsnas . Detta kommer att avslöja hur nivån av radiatorn. Lågt tryck indikerar ett läckage i kylsystemet.
2

Rengör kylaren ytan med högt tryck luft eller vatten. Detta tar bort smuts, stenar, löv och insekter som kan skapa blockeringar, men det bidrar också avslöja punkteringar som tillåter kylvätska att sippra ut ur kylaren. Blockeringar till radiatorn kan begränsa luftflödet, vilket är viktigt för att avleda värme från radiatorn. Radiatorn i Mazda MPV sitter bakom grillen, vilket gör det en benägenhet att blockeringar från väg skräp.
3

Lossa en trasig, slet eller trasiga slangen genom att skruva bort metallringar på ändar och ta bort slangen. Även slangen är avstängd, kolla ringarna. Om de är skadade, byt ut dem också. Kontrollera även anslutningarna kylarslangen för skador. Genom att ta bort och helt enkelt skruva på en ny mössa
4

Ersätt s skadade kylarlocket på din Mazda MPV. Försök inte att reparera kylarlocket s gummitätning eftersom det ändå inte kan låta kylaren att hålla sitt tryck ordentligt.
5

Sand eventuella skadade områden, bland annat en punktering eller en rast. Värm området med luft-fri plast kylare och smälta plasten svetstråd i området tills stången tar på färgen på kylaren. Om reparera en paus, tryck på båda sidor tillsammans med svetstråd i mitten tills den binder dem. Tillåt tid för att ställa in.

För små hål i kylaren ytan, fyll dem med epoxy och ge det tid att ställa in.
6

Skruva av kylarlocket och lägg radiator tätningsmedel kylsystem in i kylaren. Om det finns hål i aluminium kärna, kommer kylsystemet tätningsmedel fylla läckorna. Fyll kylaren med rätt kylvätska /vatten-blandning för din Mazda MPV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69948.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.