Hur du ändrar termostat i en 2002 Grand Prix

I 2002 års Pontiac Grand Prix anses vara en sportsedan som inte bara är kapabel att ta barnen till fotbollsträning, men kan få dem dit snabbt. Högpresterande fordon som Grand Prix kan vara benägna att motorhaveri om man inte är med de system som håller motorn fungerar korrekt. Oljan måste bytas regelbundet och kylsystemet bör inspekteras. Om du har märkt att motorn körs varmare än vanligt, inspektera termostaten förr snarare än senare. Saker du behöver nära Grand Prix termostat nära Grand Prix Termostatpackning
8-mm skiftnyckel
PVC packning Maker Review Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarens påfyllningslock på Grand Prix och ställ den åt sidan. Motorn ska vara kall för att förhindra att kylsystemet från besprutning ånga ut ur kylaren filler.
2

Avlägsna kylarslangen från termostaten intagshuset genom att ta bort bandet klämman som håller slangen till huset . Detta görs med en mutterdragare eller en skruvmejsel. Skjut bandklämman vidare på kylarslangen för att undvika att förlora den och dra slangen bort från huset. Tryck kylarslangen bort från sidan. Det är möjligt att vätska läcker ut ur slangen. För att förhindra detta, hålla öppna änden av slangen uppåt.
3

Ta bort de två skruvarna som håller huset termostaten intaget på Grand Prix: s inloppsrör med en 8-mm nyckel eller uttaget. Bultarna bör behållas, eftersom de kommer att användas igen när du installerar den nya termostaten.
4

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och kassera den. Dra den gamla packningen termostathuset bort av insugningsröret och kassera den. Nether objektet kommer att användas igen. Den nya termostaten
5

Place i insugningsröret. Termostaten måste sättas in i motorn med rätt ände uppåt. Termostaten är stämplat "toppen" på ena änden. Detta är slutet som skulle sticka ut ur motorn.
6

Placera en liten sträng av PVC packning maker på den bearbetade passande yta av insugningsröret. Låt PVC "skinn over" eller härda i 15 minuter. Lägg packningen på toppen av PVC packningen maker. Placera en liten sträng av PVC packning maker på underläppen på termostaten intagshuset och låt det härda i 15 minuter. Placera huset termostaten intaget på insugningsröret och dra åt den med de ursprungliga bostäder bultar. En liten mängd packning tillverkare kommer att pressa ut ur sömmen. Detta är normalt och kommer att hjälpa till i förseglingsprocessen.
7

Anslut kylarslangen genom att skjuta den på termostat intagshuset och dra åt bandet klämman. Placera kylaren tillbaka påfyllningslocket på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69446.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.