Hur man byter en Chevy Trailblazer AC Kondensor

Kondensorn i luftkonditioneringen enhet av en Chevy Trailblazer kyler främst köldmediet innan det avdunstar till gas, och det är ett av tre huvudkomponenter som du måste byta om det misslyckas. Byta ett balsam i en Trailblazer kräver avlägsnandet av kylaren och fläktkåpa i syfte att komma åt den. Underrättas att luftkonditioneringen är under högt tryck. Saker du behöver
Tänger
Container
Wrench
Gummiproppar
Ordet jack
Jack står
köldmedelsolja
Reglerad Mätglaset
Show Fler Instruktioner
Förberedelser
1

Discharge köldmediet från luftkonditioneringssystemet. Detta kan endast ske genom en licensierad tekniker, återlämna fordonet till återförsäljaren underhåll butik att ha detta förfarande gjort Lossa slangklämman på nedre kylarslangen med tång
2

,. Loss slangen och dränera kylvätskan i en stor container.
3

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
Borttagningsproceduren
4

Lossa och skruva loss muttrarna från köldmedelsledningarna med en skiftnyckel och koppla bort dem från kondensorn. Anslut ledningarna för att blockera föroreningar.
5

Avlägsna bultarna och fästen för insugsluften baffeln, sedan bort baffeln från radiatorn stöd.
6

Koppla överföring svalare linjer och den elektro-viskösa kopplingen elkontakten från fläktkåpa, liksom den övre kylarslangen från kylaren.
7

Demontera fläktkopplingen s låsmuttern med en stor skiftnyckel och lossa den från motorn. Lossa höljet från kylaren, luta kylaren /kondensorn framåt, lyft sedan fläkten, kåpan och koppling ur motorn.
8

Lyft bilen och stödja den på pallbockar.

9

Lossa transmissionsledningar svalare från kylaren: snäppa loss detaljens plastkrage, ta bort spärren och dra linjerna ut
10

Lossa och ta bort bygeln radiator stöd belägen. ovanpå kylaren med en skiftnyckel och dra linjen kylvätskebehållaren. Lossa kylarens sidopaneler och ta bort kylaren.
11

ta bort kylaren s fästbultar och ta bort kylaren.
Installation
12

Häll ett uns av köldmedium olja (kompatibel med R134a) i kondensorn.
13

Montera kondensorn med dess bultar.
14

tillbaka kylaren med dess sidopaneler, anslut sedan linjen kylvätskebehållaren, stag, kylarslangar och transmissionsledningar svalare.
15

Sänk bilen utanför domkraften.
16

tillbaka fläktkåpa och kopplingen med sina klipp och låsmuttern. Anslut transmissionsledningar svalare och koppling elkontakten till höljet.
17

Återanslut baffeln till kylaren stöd med sina fästen. Återanslut köldmedieledningarna till kondensorn med sina nötter, anslut batterikabeln.
18

Refill motorns kylvätska, med en ny leverans av vatten och frostskyddsmedel om den ursprungliga kylvätskan är förorenad.

19

Ta Trailblazer tillbaka till auto tekniker att ha AC laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69711.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.