Hur upprätthålla ett system Car Kylning

från vattenpumpen till topplockspackning och radiator är kylsystemet i bilen mitt i motorn. Det bör inspekteras och underhållas regelbundet. Genom att hålla alla komponenter i kylsystemet igång optimalt, kan du förlänga livslängden på kolvarna, cylindrar, ventiler och hela motorblocket. Instruktioner
1

Har radiatorn spolas enligt fordonstillverkarens rekommendationer. Detta görs genom att dränera frostskyddsmedel eller kylvätska från botten av radiatorn, rodnad kärnan ut med kallt vatten från en trädgårdsslang och återfyllnad kylaren med rätt vätska. En radiator flush förhindrar avlagringar i motorn och skräp från att samlas i kylaren, vilket kan orsaka överhettning.
2

Inspektera alla kylarslangar när du upprätthålla kylsystemet på en bil. Slangar kan läcka när de blir spröda, spruckna eller svampig när man bär, eller när knölar eller bulor utvecklas i slemhinnan. Det är vettigt att göra en extra uppsättning kylarslangar i garaget, eftersom det är relativt lätt att byta slangarna hela kylsystemet.
3

Kontrollera vattenpumpen regelbundet för vatten fläckar på pumphuset eller slarv i remskiva. Vattenpumpar misslyckas vanligen genom att antingen utveckla sprickor i tätningar eller genom lagren går dåligt, och du kan förhindra pumphaveri genom att inspektera dessa två funktioner på en regelbunden basis.
4

Titta i motorrummet, vevhus och radiator för en skummande beige rest eller vätska. Denna vätska orsakas av en blandning av olja och kylvätska, och kan tyda på en sliten eller sprucken topplockspackning. Huvudet packningen åstadkommer en tätning mellan vevhuset och motorblocket, och vid läckage kan göra att motorn att värmas upp till den punkt där kolvarna, ventiler och cylindrar faktiskt smälta.
5

Undersök hela Kylsystemet på din bil för alla typer av läckor. Det är oftast lätt att upptäcka färgglada vätskor såsom frostskyddsmedel och kylvätska, särskilt när de bubblande, sprutning eller droppa på din uppfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69129.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.