Hur du ändrar en Oxe Radiator

Ford Taurus sedan tillverkas med en radiator som cirkulerar kylvätska, hålla motorn vid en optimal temperatur. Som kylmedel rör sig genom aluminiumlameller, passerar luft transporterar bort värme från kylmediet, och sedan återgår till motorn. Denna radiator kan bli skadat eller korroderat och kan behöva ersättas. Den genomsnittliga helgen mekaniker kan ersätta Taurus radiator i ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Skruvmejslar
Tänger
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan från radiatorn genom att placera tråget nedanför det nedre högra hörnet av kylaren och vrida petcock moturs med tång. Den kylvätska kommer att hälla ut i pannan. Trycket kan frigöras från systemet genom att ta bort kylarlocket moturs för hand.
2

Lossa batteriet genom att vrida terminalen motsols med hylsnyckel. Placera den åt sidan.
3

bort fläktkåpa och fläkt genom att koppla loss fläktens kontakt ledningsnät (dra isär terminaler) och sedan vrida de fyra Fläktkåpa skruvar moturs med en hylsnyckel. Tidiga modeller har skruvar i stället för bultar. Höljet och fläkt lyfter upp som ett stycke och kan tas bort.
4

bort slangarna från kylaren genom att vrida slangklämman skruvarna motsols och arbetar varje slang av radiatorn bröstvårtan. Mer vätska kommer att rinna ut i pannan så har den nära till hands.
5

Ta bort den övre monteringsplattan genom att vrida bultarna moturs med hylsnyckel. Lyft plattan och placera den borta från arbetsområdet. Radiatorn kan nu tas bort genom att dra den rakt upp och ut ur styrskenorna. Är baksidan av borttagning
6

Installation. När systemet ansluts igen, ska det fyllas med rätt nivå av utspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69390.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.