Hur du ändrar termostat på en Trailblazer

Som en sport utility vehicle (SUV), låter Chevy Trailblazer du färdas över ojämn terräng och offroad-ställen. Den robusta konstruktionen och större motorstorlek ger dig en starkare presterande fordon med möjlighet att dra större laster. För att hålla din Trailblazer igång ordentligt, bör rutinmässigt underhåll göras på prestanda och kylsystem. Om du hittar din bil överhettning, kan den kräva att du ändrar termostaten. Detta kan göras mycket enkelt och hålla din Trailblazer igång effektivt. Saker du behöver
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Smärgelduk
packningstätningen
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Placera ett uppsamlingskärl på marken under kylaren avtappningsplugg på din Trailblazer. Lokalisera termostathuset som sitter nära framsidan av motorn på toppen. Termostaten bostäder kommer att bli vid slutet av det övre värmeelementet slangen, som är ansluten till motorn.
2

Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren. Lossa avtappningspluggen med en tång i botten av radiatorn för att medge kylaren kylvätskan rinna tills vätskenivån är lägre än termostathuset. När vätskenivån ligger under termostathuset, dra åt avtappningspluggen för att stänga av utsläpp av kylmedel.
3

bort bultarna som håller termostathuset till motorblocket med en hylsnyckel. Lossa termostaten från termostathuset. Rengör ansiktet på termostathuset och motorblocket där huset fäster. Ta bort eventuellt kvarvarande packningsmaterial eller skräp med en bit smärgelduk.
4

Placera en liten sträng av packningen över ansiktet av termostathuset. Placera den nya termostaten tillbaka på höljet med fjädern vänd ut från huset. Sätt tillbaka termostathuset och termostaten till motorblocket genom att fästa den med skruvar.
5

Häll kylvätska i kylaren tills vätskan når toppen, och sedan placera kylarlocket tillbaka på kylaren . Starta motorn och låt den gå i ca 5 minuter eller tills motorn är varm nog att kontrollera att termostaten fungerar.
6

Stäng av motorn och ta ur tråget från botten av radiatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69295.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.