Hur man reparerar en plasttank Radiator Side

bilens kylsystem är en komplex grupp av delar som håller din motor från överhettning under användning. Ett av de enklaste delarna att reparera är det plasttank ansluten till din radiator. Denna tank kallas överflödesbehållare. Det är i stället att fånga vätskor som värms upp och expanderat för stor för att rymmas inom radiatorn. Att vara en plasttank gör reparation av sprickor i överflödesbehållare snabbt. Saker du behöver
Tänger
Phillips skruvmejsel
Värmebeständig RTV silikon
rena, torra trasor
Farligt vätskelagringstank
Razor kniv
Visa mer instruktioner
1

Leta flödet röret som löper mellan radiator och reservoar. Använd dina tång för att klämma klämma på behållaren sidan av röret. Skjut klämman upp röret och släpp det så att det stramar runt röret, som håller den på plats.
2

tag flödet röret och dra försiktigt bort från reservoaren att koppla ur det. Säkra flödet röret med den öppna änden upp för att förhindra förlust av kylmedel.
3

Använd din Phillips skruvmejsel för att ta bort skruven som håller behållaren till brandväggen. Ställ skruven åt sidan för ominstallation.
4

Lyft behållaren från sin position. Dumpa någon kylvätska i en farlig vätska lagringstank för korrekt avfallshantering senare. Torka din reservoar fria från skräp och rester.
5

Öppna din tub RTV silikon. Vänd locket och tryck ned punktering verktyget in i änden av röret för att punktera membranet inuti. Twist på förlängningen dricks. Klipp änden av spetsen med din rakkniv kniv.
6

Placera änden av RTV tips i slutet av sprickan i din behållare. Tryck försiktigt på röret och dra den längs sprickan. Gå sakta nog så att RTV fyller hela sprickan. Låt silikonet att ställa upp i 24 timmar för att låta det härda innan ominstallation.
7

Placera behållaren på plats och fäst den till brandväggen med fästskruven. Fäst strömningsröret till behållaren och använda dina tång för att placera klämman tillbaka i position. Du är redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69289.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.