Hur du ändrar vattenpumpen på en 2001 Chevy Malibu

Vattenpumpen på en 2001 Chevrolet Malibu cirkulerar vatten genom motorn för att ta bort värmen från förbränningen och förhindra motorskador. Kylmediet transporterar värmen hos motorn till kylaren för att hålla motorn sval och till värmaren kärnan inuti bilen för att ge varm luft på vintern. General Motors konstruerade 2001 Malibu med en 3.1L motor. Transmissionskåpan inrymmer vattenpump på passagerarsidan i motorrummet. Saker du behöver
8 mm hylsa och spärrskaft
Bucket
10 mm skiftnyckel
3/8-tums spärrnyckel hantera
platt skruvmejsel
Packning skrapa
Silikon tätningsmedel
2 liter färdigblandad frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Chevy Malibu och koppla den negativa batterikabeln med en 8 mm hylsa och spärrskaft.
2

Tappa ur kylvätskan ur bilen i en hink. Ta av locket kylvätskebehållaren från tanken på passagerarsidan fender väl att tillåta systemet att rinna lättare. Leta kylaren brunnens petcock på undersidan förarsidan av kylaren. Rotera petcock 1/4-turn och dra ut den en aning för att tappa ur kylvätskan. Efter kylvätska avlopp, stäng petcock.
3

lossna vattnet bultar remskiva med en 10 mm nyckel, lossa de bultar tre varv. Vattenpumpen remskiva är på den övre framsidan av motorn, närmast till kylaren. Remskivan är ca 5 inches i diameter med fyra bultar. Remspänningen håller vattenpumpen för att hålla den från att snurra. För envisa bultar, placera skaftet av en platt skruvmejsel mellan bulthuvudena att hålla remskivan fortfarande.
4

Avlasta remspänningen och ta bort remmen från vattenpumpen remskiva. Remspännaren upprätthåller tryck på bandet med hjälp av en fjäderbelastad arm med en remskiva. Sträckaren är direkt nedanför generatorn, nära brandväggen på passagerarsidan. Den spärrskaft s städ passar in i ett fyrkantigt hål på remskivan änden av armen för att utnyttja spänningen av remmen.
5

Ta bort de lossade skruvarna från vattenpumpen remskiva därefter bort hjulet.

6

Unbolt fem vattenpumpen fästskruvar med en 3/8-tums Ratchet och 8 mm hylsa. Kila platt skruvmejsel under den upplyfta fliken på kanten av vattenpumpen, mellan pumpen och transmissionskåpan. Bänd vattenpumpen gratis.
7

Skrapa den gamla packningen material bort av transmissionskåpan med en packning skrapa. Pressa en tunn sträng silikon runt packningen parning yta vattenpumpen. Montera papperet packningen på vattenpumpen.
8

Placera vattenpumpen i transmissionskåpan och rikta in skruvhålen. Starta fästbultarna för hand och dra sedan åt dem med 3/8-tums Ratchet och 8 mm hylsa.
9

Montera remskivan vattenpumpen dra åt fästbultarna med fingrarna. Sätt tillbaka bältet. Den släta baksidan av bandet rider mot vattnet remskiva. Använd spärrskaft att lossa bältet. Dra åt remskiva vattenpump fästskruvar med 10 mm nyckel.
10

Öppna de två kylsystem skruvarna systemets avluftningsskruvarna. En luftskruv är på stålröret monterad direkt ovanför vattenpumpen. Den andra luftningsskruven ligger på termostathuset, nära gasreglaget borrningen i mitten av motorrummet.
11

Fyll kylsystemet med förblandad frostskyddsmedel tills kylmedel rinner från avluftningsskruvarna. Stäng avluftningsskruvarna. Toppa kylvätskebehållaren till den kalla märket ersätter sedan locket.
12

Starta motorn och värm till arbetstemperatur så att termostaten öppnas. Vid denna punkt, kommer den övre kylarslangen och kylaren värma upp.
13

Stäng av motorn. Toppa med frostskyddsvätska nivå till den heta märket på kylvätskebehållaren flaskan. Provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69924.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.