Hur du ändrar termostat i en 1998 Plymouth Neon

Kylsystemet i 1998 Plymouth Neon har endast en mekanisk del som reglerar mängden kylarvätska som håller motorn ordentligt kyld. Denna del kallas termostaten och under tiden det kan sluta fungera korrekt. Om detta händer kan din Neon överhettas och kosta tusentals att reparera. Det är därför det är viktigt att byta termostaten på en åldrande bil. Med några få dollar och lite tid kan du förhindra att din Neon från förlamande motorskador. Saker du behöver
1998 Plymouth Neon termostat
RTV packning Maker Review Scraper
Skiftnyckel
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två skruvarna som håller termostaten locket på insugningsröret i Neon med en skiftnyckel och lyft sedan upp på termostatlocket att ta bort den från motorn. Skjut locket och kylarslangen som är ansluten till locket åt sidan så att du kan komma åt termostaten.
2

Dra den gamla termostaten ur motorn genom att dra upp den. Eftersom termostaten inte låses fast det kan lätt lyftas ut. Kassera den gamla termostaten.
3

Koppla hålet att termostaten satt med en handduk, för att förhindra att få något av den gamla packningen i motorn.
4 < p> Skrapa den gamla packningen bort av insugningsröret med en liten metall skrapa. När installeras av Dodge, var RTV packning tillverkare användas för att främja en tät tätning mellan insugningsröret och termostaten locket. Den gamla packningen måste tas bort innan den nya packningen kan göras..
5

Lägg en sträng RTV packning maker på den bearbetade ytan av insugningsröret där termostaten locket sitter Tillåt 15 minuter för RTV packning maker att företaget upp.
6

Placera den nya termostaten tillbaka till intaget. Den korrekta änden måste sticka ut ur motorn. Det kommer att märkas.
7

Sätt termostaten tillbaka locket på intaget och skruva den på plats. Dra inte åt skruvarna. Höljet är tillverkat av gjuten metall som är mjuk och om bultarna dras åt locket kan spricka. Om detta händer locket måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69451.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.