Vad ska kontrolleras när en bil överhettas

Om din bil startar överhettning medan du kör, stänga av luftkonditioneringen och slå på värmaren för att kyla motorn. Kör till en plats där du kan parkera bilen och reparera den. Om bilen fortfarande överhettad med aggregatet på, dra över omgående för att undvika att orsaka oåterkalleliga skador på din bil motor. Diagnostisera orsaken till problemet kräver en grundläggande kunskap om bilmotorer --- se motorns reparationshandbok för din modell bil om du inte är bekant med platsen för de delar av kylsystemet. Coolant Level

Kontrollera kylaren, när motorn svalnar, för att se om den innehåller kylmedel (frostskydd). Fyll kylaren med kylvätskan om den är låg. Om radiatorn innehåller kylvätska som ser smutsiga, rostiga eller innehåller bitar av skräp, ta bilen till en mekaniker att ha radiatorn spolas. Om radiatorn är allvarligt blockeras med skräp eller rost på insidan, kan du behöva en ny kylare. Addera kylsystemet Läckor
p Om radiatorn inte håller vatten eller om det behöver fyllas på ofta, kontrollera kylsystemet läcker. Inspektera kylarens och kylvätska slangar för sprickor eller hål. Byt radiatorn om det är skadat. Byt slangarna om de är skadade.
Fan
p Om bilen bara överhettad när bilen står stilla och på tomgång, kan problemet vara fläkten. För att kontrollera fläkten, parkera bilen, stötta huven öppnas och låta bilen tomgång. Om fläkten inte slås på när bilen temperaturen på instrumentpanelen visar att bilen är rinnande varmt, måste du byta ut fläkten.
Topplockspackning

Dra oljemätstickan ut och inspektera färgen på oljan. Om oljan är en mjölkig vitaktig färg, är kylmediet blandas med oljan, vilket innebär att du har en trasig topplockspackning.
Termostat

bort termostaten från motorn om alla andra delar av kylsystemet fungerar korrekt. Termostaten övervakar motorns temperatur. När motorn börjar bli varm, öppnar termostaten och låter kylmediet flödar genom. En trasig termostat öppnar inte, vilket gör att motorn överhettas. För att kontrollera om termostaten är orsaken till din motor överhettning, låta bilen gå på tomgång med termostaten bort. Utan en termostat, kommer kylmedel strömma kontinuerligt genom motorn. Om bilen inte överhettas med borttagen termostat, var termostaten orsaken till överhettning. Installera en ny termostat för att åtgärda överhettning problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69339.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.