Hur man byter värmeelementet

värmeelementet i din bil eller lastbil är avgörande under kalla vinterdagar för att ge värme inne i bilen. När det bryts ned, inte bara du har inte värme utan kylvätska kan läcka in i bilens interiör. Ersättandet processen kan vara dyra på grund av den tid det tar att demontera instrumentpanelen för att komma till kärnan. Värmeelementet läge kan variera från bil, få en tillverkares reparation manual rekommenderas. Saker du behöver
Repair Wrench manuell Mössor och hylsnyckelsatser
Skruvmejselsats
skyddsplast
1 gallon 50/50 kylvätska mix
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och koppla bort den negativa (svarta) batteripolen. Se tillverkarens reparationshandbok att lokalisera värmeelementet. Följ anvisningarna om hur man tar bort instrumentpanelen och övriga delar obstruktiva. Placera lämpligt uttag eller skiftnyckel på berget värmeelementet bultar och ta bort dem.
2

Place plastskivor nedanför värmeelementet och anslutna slangar som kylmedel kommer rinna ut. Dra av slangarna är anslutna till värmeelementet, tagit del av sina platser. Du måste kanske först skruva eller pressa bort slangkopplingar.
3

Dra ut värmeelementet, noga med att inte dumpa innehållet. Jämför det med det nya värmeelementet, försiktigt böja några slangar för att matcha de gamla för att undvika senare problem. Notera eventuella nya monteringsdelar som kommer med värmeelementet och ersätta de gamla delarna.
4

Inspektera intag /uttag slangar noga för tecken på sprickor eller röta. Byt ut dem om det behövs. Tvärt anvisningarna för att korrekt installera den nya värmeelementet.
5

Wrap upp skyddsplasten försiktigt och kassera den enligt lokala lagar. Byt ut alla delar som du tog bort för att komma till värmeelementet.
6

Öppna kylarlocket och overflow tank och ersätta förlorad kylvätska med färska 50/50 blandning. Anslut den negativa batteripolen. Starta bilen och följ ordentliga riktlinjer för byte av kylvätskan per reparation manual. Låt fordonet att nå arbetstemperatur och vara säker på att värmen fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70023.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.