Hur Byt kylvätska i en 2003 Nissan Frontier

Byta kylvätska i din Frontier s kylare är en enkel uppgift. Den kylvätska i din bil inte bara ger en värmekälla. Dess huvudsakliga uppgift är att kyla hela motorn med hjälp av kylaren och dess fläkt. Nissan Alla modeller, inklusive din Frontier, kräver en särskild "icke-silikat kylvätska" för att kylsystemet ska fungera korrekt. Tömning och påfyllning din kylsystemet kan göras på ett säkert sätt i din uppfart. Hela jobbet ska ta en timme eller mindre att slutföra. Saker du behöver
platt skruvmejsel
dräneringskärlet
plasttratt Sida 2 liter icke-silikat kylvätska
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
Tömning av Frontier s Kylvätska
1

Kontrollera kylaren för att se om det är varmt. För att göra detta, håll din hand över radiatorns yta utan att röra den. Öppna aldrig radiatorn om bilen har bara körts. Alltid vänta en timme för korrekt kylning.
2

långsamt bort kylarlocket och ställ in den på sidan av din arbetsplats.
3

Leta kylarens kylvätska avtappningsplugg. Den kylvätska plugg för din Frontier kommer att vara på förarsidan botten av radiatorn. Pluggen kan vara under plasten stänkskyddet på vissa modeller. Om det är, använd en platt skruvmejsel för att poppa ut plast klämmorna.
4

Lossa pluggen kylvätska drain, men ta inte bort den ännu. Skjut pan kylvätska rinna under bilen. Snabbt bort avtappningspluggen och skjut dräneringskärlet i position för att fånga kylvätska. Låt kylvätskan rinna helt (ca 30 minuter).
Påfyllning av kylvätska
5

Skjut kylvätska drain pan längst till vänster om kylaren, tills det är direkt under påfyllningshålet. Flytta pannan kylvätska rinna långsamt, se till att kylvätskan inte spiller.
6

säkert installera avtappningspluggen på kylaren. Ett halvt varv förbi "handkraft" bör räcka.
7

Sätt tratten i kylarens påfyllningshål och börjar långsamt hälla i den icke-silikat kylvätska. Fyll kylaren tills den når, åtminstone, 75% fullt. Ta bort tratten.
8

Sätt dina skyddsglasögon på och starta bilen medan kylarlocket är fortfarande avstängd. Övervaka kylvätskenivån genom kikar in i kylaren på avstånd. Var uppmärksam på de bubblor som du ser. Detta är hur systemet lindrar instängd luft. När bubblorna stannar, kommer kylvätskenivån i kylaren sjunka märkbart. Lägg extra kylvätska tills kylaren är återigen fullt. Snabbt sätta kylarlocket igen, dra åt den ordentligt.
9

Refill radiatorns reservoar "overflow flaska" till rätt nivå. Leta efter raden på utsidan av flaskan som läser "cold nivå." Sakta skjuter kylvätska dräneringstråget ut från under lastbilen. Låt trucken köras i 20 minuter innan du tar det för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69482.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.