Hur man installerar en termostat på en 3.8L Mustang

Den 3.8L Mustang är en av de minsta motorerna som Ford har använts i Mustang. En bieffekt av en liten motor i en sportbil är för tidig nedbrytning av mekaniska delar, som termostaten. Att köra en motor hårt kan orsaka påfrestningar på motordelar. När termostaten slutar fungera, kan det lämna dina Mustang sitter vid sidan av vägen väntar på en bärgningsbil. Byta en trasig termostat hjälper till att förlänga livslängden på din Mustang. Saker du behöver
3.8L Mustang termostat
3.8L Mustang Termostatpackning
liten hink
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Avlägsna kylarslangen från termostathuset genom att lossa bandet klämman som håller slangen på huset. Använd en skruvmejsel eller en mutterdragare. Dra slangen bort från huset, och dränera överflödig vätska instängd i kylarslangen i en hink.
2

Ta ut de två skruvarna som håller termostathuset på insugningsröret av Mustang med en skiftnyckel och dra höljet bort från grenröret.
3

Dra termostaten ur insugningsröret, och ta bort papperet packningen som sitter på toppen av maskinen basen av intaget grenröret.
4

Placera ett nytt papper packningen på maskinens yta insugningsröret, och placera den nya termostaten på plats igen. Slutet som måste sticka ut ur motorn är märkt "top."
5

Sätt termostathuset tillbaka på insugningsröret, och skruva tillbaka den på plats. Sätt tillbaka kylarslangen, och dra åt den.
6

Starta motorn och varmkör den. Kontrollera passyta hos insugningsröret och termostaten locket ha läckt ut. Om det finns läckor, till plats RTV silikon på varje sida av termostaten packningen förhindra framtida läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69480.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.