Hur man fixar termostaten på en 2003 Ford Focus 2.3

Termostaten i en vattenkyld motor styr temperaturen på kylvätskan. Termostaten förblir stängt när motorn är kall för att begränsa flödet av kylmedel. Detta gör att motorn värmas upp snabbare. När motorn nått driftstemperatur, öppnar termostaten upp, vilket gör att kylvätskan att flöda fritt genom maskinrummen passager. Den 2003 Ford Focus var på sitt fjärde år sedan 2000 introduktion och var tillgänglig med en något större 2,3 liters motor som tillval över 2,0 liters motorn. En felaktig termostat i ditt fokus kan orsaka att motorn överhettas. Saker du behöver
dräneringskärlet
Skiftnyckel
13-mm skiftnyckel
10-mm skiftnyckel
Tänger
Torx skruvmejsel
Byte termostat
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven och låt motorn i Focus svalna så att du inte kommer att skållas av het kylvätska. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren dräneringsventil. Lossa ventilen utan att ta bort den med en skiftnyckel i moturs riktning. Stäng ventilen när kylvätskan är klar dränering.
2

Leta spolen sele pack ledningar på förarsidan av motorn till höger om ventilkåpan. Tryck in låshaken på undersidan av kontakten och dra isär den. Ta bort fästena från EGR-slangen på samma plats med en 13-mm och en 10 mm nyckel. Tryck in kontakten och slangen åt sidan för att få tillgång till termostathuset.
3

Kläm ihop flikarna på den övre slangklämman på termostathuset med en tång. Skjut klämman bort av slangen. Dra slangen från huset med en vridande rörelse. Rotera huset för att avslöja de återstående två punkter Slangfäste och ta bort dessa slangar på samma sätt. Ta bort termostathuset från motorrummet.
4

bort termostaten hållaren från huset genom att vrida ut fästskruvarna med en Torx-skruvmejsel. Lossa termostaten från huset och sätt in en ny i huset med samma orientering. Byt termostaten hållaren och dra åt torx skruvarna.
5

Placera termostaten tillbaka in i motorrummet och anslut de tre slangarna avlägsnats tidigare genom att skjuta tillbaka slangklämmorna till sitt ursprungliga läge. Byt EGR-ventilen fästena och dra åt fästbultarna. Anslut spolen sele pack ledningar ihop tills den sitter ordentligt.
6

Avlägsna påfyllningslocket för kylvätska ovanpå motorn och placera en tratt i öppningen. Häll kylvätska från tråget i tratten. Ta bort tratten och sätt på locket. Starta motorn och låt den bli varm. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69703.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.