2000 Dodge RAM värmeelementet Installation

värmeelementet i din Dodge Ram är som en liten radiator. Det finns en serie rör genom den, som leder varmt vatten, och en fläkt fäst på enheten sedan skickar luft över de uppvärmda rören genom hytten av trucken. En varmare kärna som läcker kommer att lämna golvet inne av lastbilen våt. Om det finns en täppa i värmeelementet, blockerar vätskan från att rinna ordentligt och du får ingen värme i hytten. I båda fallen måste du byta ut värmeelementet. Projektet är inte svårt, men det kommer att ta tid. Plan på att avsätta en hel eftermiddag så att du inte försöker skynda på jobbet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Skruvmejsel
Wrench in
Fluorocarbon återhämtning kit
AC laddning kit
Visa fler instruktioner
Heater
Kärna borttagning
1

minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Placera dräneringskärlet utom räckhåll för barn och husdjur hushåll.
2

Ansvarsfrihet luftkonditioneringssystemet med ett godkänt kit fluorkolförening återhämtning. Koppla kylmedelsledningen från förångaren inloppsröret med en skiftnyckel. Ta ackumulatorn från Dodge genom att koppla loss ledningarna med en skiftnyckel.
3

Koppla värmaren slangar ansluts till värmaren kärna med en skruvmejsel för att lossa klämmorna. Dessa slangar är nära varandra och ansluta till brandväggen.
4

Flytta till insidan av Dodge Ram och ta bort instrumentpanelen med hjälp av en skruvmejsel för att lossa och ta bort skruvarna. Ta drivlinan styrmodulen ur instrumentbrädan med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort skruvarna, men inte koppla ur ledningarna.
5

Flytta till motorrummet och ta bort de fyra monteringsnitarna som fäster aggregatet /AC montering stag till brandväggen med hjälp av en skiftnyckel. Flytta tillbaka till kupén och ta bort muttrarna som håller fast montering stag till reglarna i aggregatet /AC enheten med nyckeln.
6

Pull aggregatet /AC enheten hölje bakåt tillräckligt långt att monteringsnitarna och dräneringsrör rensa hålen i instrumentpanelen. Ta enhetens hus från Dodge och ta bort värmeelementet från huset.
Värmeelementet Installation
7

Installera den nya värmeelementet i värmaren /AC bostäder. Placera huset genom streck och på monteringsbultarna med. Fäst muttrarna på fästet och dra åt dem med en skiftnyckel. Flytta till motorrummet och fäst de fyra monteringsnitarna hjälp av en skiftnyckel.
8

Fäst drivlinan styrmodulen till instrumentbrädan och dra åt med en skruvmejsel. Installera instrumentpanelen och dra åt skruvarna med skruvmejseln.
9

Flytta tillbaka till motorrummet och anslut Värmeslangarna till värmeelementet. Dra åt klämmorna med en skruvmejsel. Installera ackumulatorn och anslut ledningarna med en skiftnyckel. Anslut köldmedieledningen och dra åt med en skiftnyckel. Ladda AC-systemet med hjälp av en godkänd AC laddning kit.
10

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta motorn och ta med den till arbetstemperatur. Kontrollera efter läckor inne i hytten och i motorrummet.
11

korrekt återvinning eventuella överblivna kemikalier. Placera dem inte i soporna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69911.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.