Gör det själv Refill Auto Köldmedium

Uppladdning en bils luftkonditioneringen är bäst till en SAKAB. Om du ska göra det själv, kan du bara använda R134a köldmedium såvida bilen gjordes tidigare än 1995. I dessa fall har en licensierad mekaniker retrofit att bilens system för att ta R134a, eftersom den äldre R12 köldmedium den använder är mycket sällsynt och dyrt. Också bära skyddsglasögon medan du laddar systemet och inte får någon av köldmediet på huden. Se bara kan s ångan går in i systemet, inte vätskan. Ansluta Kapsel

Leta upp tjänsten beslag för bilens luftkonditionering. Det kommer att finnas en låg passning i sidled runt sugslangen linje som går från ackumulatorn till kompressorn, i överkant montering är på linjen som går från kompressorn till kondensorn. Anslut en slang ladda service och ventilen till köldmediet kan. Först slår ventilen på så det punkterar toppen av burken, vrid långsamt tillbaka tills det finns en liten bit av kylmedelsånga i slangen som har hjälpt blåsa ut luften. När kylmediet är i slangen, stäng ventilen för att inte förlora köldmedium. När ventilen är stängd, ska du ansluta genast slangen till den låga sidan fästet på AC-systemet. I överkant montering är alltför farligt att ansluta till på grund av högt tryck, det är sannolikt utformad för att inte montera slangen som en försiktighetsåtgärd. Med kan och slangen ansluten, håll burken upprätt för att förhindra att köldmedelvätskan från att komma i slangen. Nu, bifoga en högt tryckmätare till i överkant montering.
Ladda System


med kylmediet kapseln och tryckmätare ansluten, måste du nu en annan person att vända på bilen från insidan och vrid luftkonditioneringen upp till den högsta inställningen. När du öppnar ventilen på tjänsten slangen kommer köldmedelsångan strömma in i AC-systemet. Personen i bilen ska nu känna luften från ventilerna blir kallare. Titta på behandlingen av högt tryckmätare som systemet avgifter. När avläsningen är mellan 225 och 250 PSI (pounds per square inch), stäng ventilen på slangen. Se till att det helt är stängd innan du kopplar bort slangen från låg montering, koppla sedan bort mätaren från hög montering. Tillbaka locken på båda beslag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69321.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.