Tips & tricks för att fixa ett ångläckage /Spricka i en bil Radiator

En av de vanligaste orsakerna till överhettning av motorn i bilar är läckage av kylvätska. Läckor kan utvecklas i någon del av kylsystemet på en motor. Bilradiatorer kan utveckla läckor på grund av ålder, korrosion och /eller skador från skräp som stenar eller småsten som kastas upp från vägen och påverkar den känsliga lameller och rör i kylaren. Vissa bil radiator läckor kan repareras. Tillsatser
p Det finns flera produkter tillgängliga som kan läggas till kylvätskan i kylaren för att stoppa läckage. Dessa tillsatser är inte effektiva för permanent reparation och bör endast användas som en sista utväg i en nödsituation. Tillsatser är endast effektiva med mycket små läckor och kommer inte att arbeta med stora hål eller sprickor. Efter att ha använt en av dessa produkter, ta bilen till en professionell repareras ordentligt eller läckan kommer att återvända.
Rengöring

Varje gång en reparation ska göras till en spricka eller ett hål i en radiator, måste ytan runt det skadade området rengöras noggrant för att säkerställa en effektiv reparation. Om du använder epoxi, spackel eller tätningsmedel för att plugga ett hål, kan olja eller smuts kvar på reparation ytor störa materialets förmåga att binda till kylaren och resultatet i läckor. Om du är lödning eller hårdlödning hål i en metall radiator, kan föroreningarna orsaka dessa reparationer läcker också. Rena ytor med lösningsmedel som inte innehåller några oljor och inte lämnar några rester, såsom broms renare, som är speciellt framtagen för att torka utan att lämna några rester.
Plastsvetsning

Många moderna radiator tankarna är tillverkade av plastmaterial, som kan brista och crack leder till läckage och överhettning. Plasten på dessa tankar kan ibland åtgärdas med hjälp av en typ av plast svetsning som tätar sprickor och återgår tankarna till brukbart skick. Stora sprickor och hål i plasttankar kanske inte repareras på detta sätt eftersom den plast som används för att göra tankarna utvidgas och dras som värmeelementet värms upp och kyls ner, och kan orsaka det reparerade området att bryta loss och misslyckas. Vissa yrkesmän avråder plast svetsar helt och istället rekommendera utbyte av hela kylaren.
Provtryckning

Varje gång en radiator repareras bör provtryckas. De flesta radiatorer utvecklas mellan 8 psi och 14 psi tryck när heta, och detta tryck kan orsaka en dålig reparation misslyckas och börja läcka. Efter reparation av en radiator bör testas med hjälp av ett kit provtryckning. När provtryckning kylaren efter en reparation, inte överstiga 25 psi tryck eller skada på kylaren kan medföra.
Leak Storlek

Storleken på läckan i en radiator är ofta en indikator på om eller inte en reparation är lämpligt eller möjligt. I allmänhet bör stora hål eller sprickor inte repareras - kylaren bör ersättas i stället. Stora hål eller sprickor kräver vanligtvis att vissa kylrör klämmas av eller lödas stängd, vilket resulterar i kylaren att förlora en del av dess kylande förmåga. Små hål och sprickor står en bättre chans att bli effektivt repareras utan att behöva stänga av kylrören, orsakar mindre förlust av kyleffekt. Större reparationer är också mindre strukturellt sund och mer benägna att ytterligare läckor förekommer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69666.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.