Hur ändrar jag termostat på en Saab 9000?

Saab 9000 tillverkades mellan 1985 och 1998. På grund av sin ålder, bör du räkna med termostaten att misslyckas någon gång, eftersom det är en mekanisk del benägna att bära ut på grund av den ständiga värme och kyla cykler som den var utsatt under en lång tidsperiod. Ett vanligt problem med Saab är en brist på värme som produceras inne i bilen under vintern. Installera rätt termostat avhjälper problemet. Saker du behöver Billiga 3-liters hink
Skruvmejsel
10 mm nyckel
4 mm nyckel
12 mm skiftnyckel
Stålborste
Handduk
två 11 mm fasta nycklar
kylarvätska
Destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Placera den främre änden av Saab 9000 på ramper för att få tillgång till undersidan av fordonet. Placera en 3-liters hink under den nedre kylarslangen. Ta bort klämman som håller slangen på kylaren med en skruvmejsel och dra slangen från kylaren inlopp. Låt all vätska rinna in i skopan. Skjut tillbaka slangen på inloppet och fästa slangen med klämman.
2

Trace övre kylarslangen till den plats där den ansluter till toppen av motorn. Slangen ansluts till termostathuset. Ta bort klämman som håller slangen på huset med en skruvmejsel. Skjut slangen ur vägen.
3

Koppla kabelnätet som förbinder tomgångsmotor till det elektriska systemet genom att ta bort 10 mm bultarna som håller fästet till termostathuset. Ta bort 4 mm bulten som håller regulatorn bränsletrycket på termostathuset. Beroende på vilket år av fordonet du har kan olika andra tillbehör kopplas till termostathuset. Ta bort dem.
4

Ta bort de två 12 mm bultarna som håller termostathuset till motorn. Dra uppåt på huset för att bryta loss den från passyta hos motorn. Bänd den gamla termostaten ur hålet i motorn med en skruvmejsel.
5

Rengör anliggningsytorna på termostathuset och motorn med en stålborste och en handduk för att avlägsna gammalt packningsmaterial.
6

Placera den nya termostaten i hålet i termostaten packningen. I slutet av termostaten med fjädern på den går in i packningen först. Placera termostaten i hålet i motorn med våren änden inne i motorn.
7

Placera termostathuset på motorn och fäst den på plats med de 12 mm bultar. Om de gamla bultarna har korroderat eller rundad över, ersätta dem med nya.
8

Sätt tillbaka de tillbehör till termostathuset med de ursprungliga bultarna. Om bultarna har rostat eller avrundas över, använder nya.
9

Återkoppla kylarslangen med den gamla klämman.
10

Lossa avluftningsventilen genom att hålla låsning mutter på toppen av termostathuset med en 11 mm nyckel. Vrid ventilen öppen med en andra 11 mm nyckel. Dränera en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten i kylaren. Stäng avluftningsventilen på termostathuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69667.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.