Hur man byter en termostat på en GM 4.0L SFI DOHC Engine

dubbla överliggande kamaxlar-drivna motorer har ökat hästkrafter. Detta ökade hästkrafter orsakar mer stress på motorn. När motorn blir äldre, stannar den kylning själv ordentligt. När detta händer, på grund av den ökade hästkrafter du riskerar motorstopp på grund av överhettning. Om bilen är utrustad med en GM 4.0L SFI DOHC motor och du märker det inte kyls av ordentligt, byta termostaten för att förhindra motorskador. Saker du behöver
Jack står (eller ramper) katalog Drain Tänger pan
Ratchet och Hylsnyckelsats
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Placera den främre änden av fordonet på ramper eller pallbockar. Säkra fordonet med nödbroms.
2

Töm kylaren vätska i ett stort uppsamlingskärl med petcock. Dra inte den nedre kylarslangen bort att tömma den. Petcock säkerställer ett jämnt flöde för att säkerställa att all vätska gör den i stekpannan. Med vätskan dräneras, stäng petcock. Om du inte kan vrida petcock med fingrarna, öppna den med en tång.
3

Följ nedre kylarslangen tills det återvändsgränder på motorblocket. Slangen ansluts till termostaten locket. Ta bort klämman som håller fast slangen till metallhöljet och dra slangen av locket. Klämman är en kompression klämma med två flikar på vardera sida. Använd en tång för att klämma ihop flikarna. Detta löser trycket klämman har på slangen.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast locket till motorblocket med en spärr och uttag. Dra bort luckan från motorn. O-ring, packning och termostat falla ut när du tar bort locket, så var försiktig när du tar bort den.
5

Släng den gamla termostaten, termostaten packningen och O-ringen. O-ringen är inuti ett spår på undersidan av termostatlocket.
6

Placera en ny O-ring inuti spåret på undersidan av locket. Placera en ny termostat insidan av termostatlocket. Änden med stiftet går på insidan av locket. Placera en ny termostat packning på undersidan av locket.
7

Placera termostathuset, lastad med termostat, fodrade packning och O-ring mot motorblocket med bulthålen upp. Fäst locket på blocket med de ursprungliga bultarna med Ratchet och uttag.
8

Sätt tillbaka slangen på metallhöljet. Tryck ihop flikarna på kylarslangen klämma med tången och skjut klämman på plats. Släpp flikarna för att utöva påtryckningar på slangen.
9

Töm kylarvätska tillbaka till kylaren med hjälp av en tratt. Om du använder ny vätska, använd en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69660.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.