Hur man tar bort en fläkt Radiator Cooling

En bil radiator paras med en kylfläkt som blåser luft genom kylaren för att kyla motorn. Kylfläkten är också en del av klimatsystemet för kabinen. Vanliga bil överhettning problem är ofta förknippade med frostskyddsmedel läckage, en fast termostat eller en smutsig radiator. En sliten eller dåligt fungerande kylfläkt kan orsaka överhettning problem också. Tillbaka fläkten så snart som möjligt om det behövs för att undvika kostsamma reparationer. Saker du behöver
Justerbar Ratchet skiftnyckel Mössor och Hylsnyckelsats
Zip-lock-påsar
Visa fler instruktioner
1

Titta på baksidan av radiatorn hölje för en uppsättning av utskjutande elektriska kablar för att avgöra om du har en remdriven (manuell) eller elektrisk kylfläkt. Ett elektriskt värmeelement och fläkt drar ström från bilens batteri och har elektriska kablar som är anslutna till dem. En manuell fläkt drivs av en rem med några sladdar som är anslutna till den. Följ elkabel vägen tills du hittar en punkt att koppla bort dem från kylaren om din är den elektriska typen
2

. Ett annat sätt att koppla bort strömmen är att koppla loss den positiva kontakten från batteriet och lägg det åt sidan. Håll den negativa kontakten på batteriet terminalen att jorda ditt fordon.
3

Demontera bultarna som förbinder fläktkåpa till kylaren med en skiftnyckel, Ratchet och Hylsnyckelsats. Placera skruvarna i en zip-lock påse så att du inte förlorar dem som du kommer att behöva dem när du installerar den nya fläkten. Det finns vanligtvis fyra eller fem sådana bitar. Märk påsen därefter.
4

Lyft fläktkåpa rakt upp och bort från kylaren för att exponera fläkten när skruvarna har tagits bort.
5

Lossa bultar som fäster kylaren bostäder kylfläkt till kylaren med skiftnyckel, Ratchet och Hylsnyckelsats. Förvara dessa bultar i en annan zip-lock påse och märka det därefter. Antalet skruvar varierar beroende på fläktens tillverkare.
6

Lossa fläkten från sin plats i radiatorn efter avlägsnande fläkthuset.
7

Placera den nya fläkt på plats på kylaren. Se till att den nya fläkten är kompatibel med kylaren.
8

Installera fläkthuset och fäst den med de sparade skruvarna.
9

Återkoppla fläktkåpa till radiator och dra åt skruvarna.
10

Återanslut strömmen till elektriska-typ värmeelement.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69867.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.