Hur du ändrar vattenpumpen på en 2000 Range Rover

Den 2000 Range Rover vattenpumpen cirkulerar kylvätskan genom motorn. När vattenpumpen misslyckas, måste du byta ut den så fort som möjligt. Om du inte gör det, kan du skapa andra, dyrare problem i motorn, t.ex. topplockspackning misslyckande. Tecken på vattenpump misslyckande inkluderar gnisslande från pumpen när lagret misslyckas, och förlust av kylmedel genom läckhål. Det tar bara cirka en och en halv timme att ta bort och ersätta vattenpumpen på 2000 Range Rover. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Scraper Tool Review Fresh kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park din Rover på plan mark och låt motorn svalna. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Tappa ur kylvätskan i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

Vrid spännrullen moturs med en skiftnyckel och lossa spänningen på Serpentine belt. Dra remmen från motorn. Notera korrekt dragning av bältet ifall routing diagrammet saknas från undersidan av huven på Range Rover.
3

Ta bort de tre skruvarna som håller remskivan vattenpumpen på pumpen med hjälp av en skiftnyckel. Ta vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen från motorn. Skrapa eventuella kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med hjälp av skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorn. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Montera remskivan på vattenpumpen och dra åt de tre skruvarna med en skiftnyckel. Placera Serpentine belt på motorn och dra den ordentligt runt varje komponent.
5

Dra spänningen på remmen genom att vrida spännrullen medurs med skiftnyckel. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt muttern med skiftnyckel. Lägg färsk kylvätska till kylaren och behållaren. Starta Range Rover och kolla runt anläggningen för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69978.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.