Hur du ändrar fläktmotorn på en '05 Escalade

fläktmotorn i din '05 Escalade blåser värmen från värmeelementet hela insidan av lastbilen. Andra än elektriskt fel bör fläktmotorn pågå typiskt livet av Escalade. Det är inte att säga att det inte kan skadas, eftersom enskilt bruk skiljer. Använda fläktmotorn på hög varje gång du slår på den slits motorn, så småningom gör den obrukbar. Du kan ta bort den defekta fläktmotorn på Escalade hemma i 30 minuter med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
1/4-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna den främre passagerarsidan dörren till ditt Escalade och positionera dig så att du kan se under instrumentbrädan. Bara under handskfacket, tillbaka mot brandväggen, bör du se en svart kåpa hålls på plats av tre bultar. Detta är fläktmotorn skyddskåpa.
2

Ta bort de tre skruvarna som håller locket på plats med en hylsnyckel. Dra luckan bort från fästet och ställ den och de tre skruvarna på förarsätet.
3

Koppla ur selen strömkablarna från fläktmotorn. Observera fläktmotorn ställning och hur den är monterad inuti HVAC bostäder. Om du tittar till vänster om fläktmotorn s bottenplatta, bör du se en liten kvarhållande flik.
4

Dra ner på kvarhållningsfliken med ena handen. Tag i toppen av fläktmotorn med den andra handen och förvandla hela fläktmotorn moturs. När fläktmotorn låser från VVS-huset, låt fliken gå och sänka fläkten nedåt från sitt monteringsläge.
5

Installera den nya fläktmotorn precis som du tagit bort den gamla fläkten. Lyft nya fläktmotorn på plats, dra kvarhållningsfliken ned och rotera fläktmotorn medurs tills det tar stopp, släpp sedan fliken. Anslut fläktmotorn makt kabelnät
6

tillbaka upp till den. Sätt tillbaka fläktmotorn omslag med bultarna. Trä var och en av de tre bultarna för hand för att säkerställa att de övertråden ordentligt. Ställ din 1/4-tums skiftnyckel vridmoment till 14 tum-lbs. och dra åt skruvarna.
7

Starta Escalade att säkerställa fläktmotorn fungerar. Kontrollera värmen och luftkonditioneringen cirkulation alls av truckens ventilationskanaler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69645.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.